Esquí de muntanya

Tercera medalla d'or per a Laia Sellés

L'esquí de muntanya català continua sumant èxits en els Europeus de Flaine. Laia Sallés s'ha penjat el tercer or de la setmana en guanyar la cursa vertical sub-18

Redacció Esport3Actualitzat

Tres de tres. Laia Sellés és la reina dels Europeus d'esquí de muntanya, que es disputen a l'estació francesa de Flaine. Després de les victòries en les curses individual i esprint, aquest dijous s'ha imposat en la vertical sub18. L'esquiadora de Lles de Cerdanya ha cobert el recorregut, de 500 metres de desnivell positiu, en 25 minuts i 40 segons, distanciant en gairebé un minut la seva principal rival, l'eslovena Klara Velepec, que ha quedat segona. La pallaresa Aina Garreta, de 17 anys, ha aconseguit la cinquena posició.

Laia Sellés ha tornat a demostrar que ara per ara no té rival a Europa en categoria júnior. Després de guanyar tres medalles d'or, l'any passat, en els Jocs de la Joventut, ha repetit triplet en els Europeus dels Alps francesos. 
 

En la prova sènior femenina, un altre podi per l'esquí de muntanya català. L'osonenca Marta Garcia Farrés ha quedat en tercera posició,a 43 segons de la vencedora, l'austríaca Sarah Dreier, i s'ha penjat la medalla de bronze

Oriol Cardona també es banya en or

Ahir, Oriol Cardona es va proclamar campió d'Europa en esprint. L'esquiador banyolí ha tornat a imposar la seva llei en la prova més ràpida i suma un títol més al seu palmarès. A més, confirma que continua amb pas ferm en el camí cap a la medalla olímpica, ja que aquesta modalitat s'estrenarà en el calendari olímpic dels Jocs d'hivern de Milà-Cortina d'Ampezzo.
 

L'esprint europeu segueix parlant català ?

? Oriol Cardona nou campió d'Europa en categoria Esprint.

Maria Costa ? U23
Julià Pujol i Laia Sellés ? U18

FELICITATS EQUIP ??? seguim fent traça.

? INFO ??https://t.co/hDCVP65dk4#sentlamuntanya #sommuntanya #skimofeec pic.twitter.com/x4XskBm6qP

— FEEC (@FEEC_cat) January 10, 2024


L'or a l'Europeu se suma a l'or del Mundial de l'any passat a Boí Taüll. Tots en la modalitat d'esprint i tots per confirmar que és el rival a batre en aquesta disciplina. És el millor i ho demostra en cada campionat internacional.

Julià Pujol i Maria Costa també fan podi

L'èxit dels esquiadors catalans ha anat més enllà. Julià Pujol també es va imposar en l'esprint masculí sub18. Per la seva banda, Maria Costa va guanyar la medalla de plata en categoria sub23, i confirma que l'esquí de muntanya català és una potència a nivell continental.

Anar al contingut