El trident i Iniesta formen de sortida contra l'Atlètic (Reuters)
El trident i Iniesta formen de sortida contra l'Atlètic (Reuters)
Futbol

La visita al Leganés retorna el Barça a l'hora del vermut en un partit que fa entrar Busquets en les rotacions

Luis Enrique pot recuperar el trident al complet contra una de les defenses més competents de la Lliga i haurà de triar entre Gomes i Mascherano al mig centre

Actualitzat

El FC Barcelona s'enfronta aquest dissabte al Leganés en partit de la quarta jornada de Lliga, i ho fa en un horari, les 13.00, que no li és habitual. L'equip, acostumat a viatjar el mateix dia del partit, és a Madrid des de divendres al vespre, i s'ha llevat a les 8.00 per esmorzar i fer els últims preparatius per al partit.

La novetat més destacada de la convocatòria és l'absència de Sergio Busquets, a qui Luis Enrique ha volgut donar descans. Digne, Aleix Vidal i Masip tampoc s'hi han desplaçat, mentre que Denis Suárez i Mathieu han tornat a la llista.

Després de l'avís rebut fa una setmana contra l'Alabès (1-2), un equip que acaba de pujar a Primera, el Leganés espera el Barcelona ​​que pocs dies més tard va mostrar tot el seu potencial a la Lliga de Campions en golejar el Celtic Glasgow (7-0).

Si, davant l'Alabès, Luis Enrique va haver d'alinear un onze poc habitual que es va reflectir en la falta de coordinació sobre la gespa, en la Champions tot va canviar amb la tornada a l'acció del trident format per Messi, Neymar i Luis Suárez. Tots tres van completar un gran partit. Messi va marcar un triplet, Suárez, un doblet, i Neymar "només" en va fer un, però va donar quatre assistències. El retorn del trident (131 gols la temporada passada, 122 en l'anterior) és una garantia per als blaugranes, que, a més, van recuperar Andrés Iniesta i Marc-André ter Stegen. El capità culer ha anat progressant en el nombre de minuts, però no sembla que el tècnic el vulgui fer jugar un partit sencer encara.

Contra els escocesos també va lluir André Gomes, un jugador molt polivalent i dels pocs que pot actuar de mig centre, posició en la qual podria substituir Busquets. No obstant això, també cal tenir present l'opció d'avançar Javier Mascherano.

Encara a tomb amb les rotacions, l'alineació podria estar condicionada pel pròxim partit de Lliga, que serà dimecres contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. En la visita al Leganés, només cinc jugadors semblen segurs en l'onze titular: Ter Stegen, Gerard Piqué i els tres intocables del davant.

Tot apunta que Sergi Roberto recuperarà el lateral dret, i que Jordi Alba serà a l'esquerre. A l'eix de la defensa, si Mascherano puja al mig centre, l'opció més segura és Samuel Umtiti. Les combinacions es multipliquen al centre del camp. Gomes és l'altre candidat per al mig centre i, al davant, poden jugar Iniesta, Rakitic, Denis Suárez, Rafinha i fins i tot Arda Turan.

El Leganés va caure l'última jornada en la visita a l'Sporting de Gijón, però, abans, va ser capaç de sumar quatre punts davant el Celta de Vigo i l'Atlètic de Madrid, i sense encaixar gols. Aquesta solidesa defensiva serà el principal recurs d'Asier Garitano des del principi.

El tècnic basc tindrà disponibles tots els seus futbolistes. Això li permet més alternatives i, per tant, la possibilitat d'introduir novetats en l'onze titular; així com apostar per algun dels dos dibuixos tàctics als quals ha recorregut amb anterioritat. En els dos partits jugats fora ha sortit amb una línia de cinc homes al darrere, però, contra l'Atlètic a casa el plantejament inicial va ser de quatre, tot i que va canviar durant el partit.

Si aposta per aquesta última fórmula, Alexander Szymanowski podria ser titular. Aquí també hi ha dubtes ja que Miguel Ángel Guerrero ha estat l'aposta com a punta titular en les tres jornades precedents, però Koné i Luciano, arribats en l'últim moment del mercat d'estiu, ja estan adaptats i lluitaran per la posició.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut