Luis Rubiales en la celebració del Mundial de futbol femení a La Moncloa
Luis Rubiales en la celebració del Mundial de futbol femení a La Moncloa
Futbol

La Lliga Femenina demana la inhabilitació de Rubiales davant del CSE

La Lliga F explica en un comunicat que ha presentat una denúncia contra el president de l'RFEF

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga Professional de Futbol Femení (Lliga F) ha presentat aquest dimecres una denúncia davant del Consell Superior d'Esports (CSE) pels "gravíssims fets i conductes" del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, durant la celebració de títol mundial de la selecció espanyola i demana la seva inhabilitació.

L'associació ha fet pública la denúncia a través d'un dur comunicat contra Rubiales.

"Una de les gestes més importants de la història de l'esport espanyol s'ha vist embrutada pel vergonyós comportament del màxim representant del futbol espanyol que, una vegada més, i guiat pel seu habitual afany de protagonisme, ha demostrat no estar a l'altura del càrrec que ostenta."

"Celebrar el triomf a la llotja d'autoritats agafant-se els genitals al costat de la reina i la infanta Sofia és inadmissible i repugnant. Que un cap agafi del cap una treballadora i li faci un petó a la boca, simplement, no es pot tolerar. Qualificar públicament de 'gilipollas, tontos del culo y pringados' aquells que li recriminaven aquestes actituds és inadmissible i repugnant."

"Aquest comportament ha generat una alarma social històrica a tot el món i ha merescut el rebuig i menyspreu de la classe política, mitjans de comunicació i destacats representants de la cultura, l'art o l'esport. Es tracta d'una vergonya internacional sense precedents per a la Marca Espanya, per a l'esport espanyol i per al futbol femení mundial."


És la quarta denúncia que rep Rubiales, després de les que ja han presentat el president de l'Escola Nacional d'Entrenadors, Miguel Galán, l'exàrbitre internacional Xavier Estrada Fernández i el partit polític Sumar.

Més veus: Rubiales, acorralat

Qui també s'ha pronunciat és l'altre gran sindicat dels futbolistes espanyols, l'AFE. A través del seu president, David Aganzo, ha demanat que en cas que Rubiales no dimiteixi immediatament, que s'apliqui la Llei de l'Esport, que contempla aquests casos.

"És una clara vulnerabilitat davant d'una persona que té una posició de poder sobre ella en començar un apropament o realitzar un gest físic"

Des del govern espanyol, el ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, ha dit que si la Federació no pren mesures, ho haurà de fer el Consell Superior de l'Esport.
 

Anar al contingut