Els tres equips units per la Superlliga
Els tres equips units per la Superlliga
futbol

La Juve reanima la Superlliga i Tebas i Ceferin mosseguen l'ham

Andrea Agnelli, president de la Vecchia Signora, un dels tres clubs fundadors juntament amb Barça i Madrid, assegura que la competició "no ha fracassat"

Redacció Esport3Actualitzat

El projecte de Superlliga europea segueix sobre la taula dels tres clubs fundadors de la competició, Barça, Madrid i Juventus, tot i l'oposició frontal de la UEFA i les desercions de la resta dels clubs signants. Es desprèn de les paraules del president de la Vecchia Signora, que en una intervenció a Londres dins d'una cimera sobre futbol i negoci organitzada pel Financial Times ha estat rotund assegurant que "la Superlliga no ha fracassat".

"La Superlliga és un treball col·lectiu de 12 equips que han signat un contracte de 120 pàgines, no només d'una persona. Encara és vinculant per a 11 d'aquests clubs."

En opinió del mandatari de la Juve, "el futbol europeu necessita reformes urgents", sense precisar quines serien les característiques de la nova competició a l'espera de presentar-ne un nou format. El que sí que té clar Agnelli és que la UEFA, que l'any passat va obrir expedients disciplinaris i va emprendre mesures judicials contra les tres entitats impulsores, és un organisme "regulador, guardià i monopolista" que "acumula massa rols: gestió, negociació de drets televisius...".

El màxim dirigent de l'equip de Torí, igual que van fer els seus homòlegs de Barcelona i Madrid, defensa l'argument que els ingressos actuals són insuficients:

"Per què seguim tenint pèrdues amb els ingressos que tenim? Entrar o no a la Champions pot portar a la fallida molts clubs... hem arribat a un punt en què el sistema no està funcionant."

Tebas i Ceferin tornen a criticar la Superlliga

Les mateixes jornades de debat londinenques han tingut la participació de dues de les figures més contràries a una hipotètica Superlliga, que no han tingut inconvenient a tornar a desacreditar el projecte. El president de LaLiga, Javier Tebas, ha assenyalat que els impulsors de la competició "menteixen més que Putin". Unes declaracions que Agnelli ha considerat que defineixen el seu autor.

Poc després, el màxim responsable de la UEFA, Aleksander Ceferin, els ha acusat de "viure en un món paral·lel" per acabar reiterant la seva amenaça: "Els equips que la juguin no jugaran els tornejos de la UEFA." I ha conclòs amb una acusació d'oportunisme: "Primer van aprofitar d'excusa una pandèmia i ara una guerra".

Anar al contingut