Mundials d'Atletisme

La increïble història de Mo Katir, bronze mundial als 1.500

Amb un temps de 3 minuts, 29 segons i 90 centèsimes, aquest fill de marroquí i egípcia acaba tercer, al darrere del britànic Wightman i el noruec Ingebrigtsen

Imma PedemonteActualitzat

Mohamed Katir, nascut al Marroc, però murcià de cap a peus. El seu pare va arribar a Espanya en patera a la dècada dels 90, mentre que la mare, egípcia, esperava el moment de retrobar-s'hi si aconseguia una bona feina. Quan Mo ja tenia gairebé cinc anys, mare i fill es van reunir amb ell, a Osca d'entrada. Allà Mo Katir va començar a jugar a futbol, però tècnicament no era gaire bo, com ell mateix reconeix. En canvi, destacava per la seva velocitat.

Quan anys més tard la família es va traslladar a Mula, a Múrcia, un entrenador, Carlos Cristóbal, es va fixar en ell, després de veure'l guanyar una cursa a l'escola. El van apuntar al club UCAM de Cartagena i es va anar entrenant en un poble sense pista d'atletisme, corrent per camins de terra al voltant d'un petit llac, fins que el 2019 es va poder nacionalitzar espanyol. La pandèmia, com a tothom, el va aturar, però el 2021 va ser la rampa de llançament, al costat de Gabi Lorente.

L'any passat, aquest murcià de 24 anys va fer saltar pels aires tres rècords estatals: de 1.500, 3.000 i 5.000 metres. El mig fons espanyol ja té un nou crac amb aquest bronze mundial a Eugene. Tres minuts, 29 segons i 90 centèsimes, el seu màxim de la temporada, guardant forces fins al final, en una prova guanyada, per sorpresa, pel britànic Jake Wightman, seguit del campió olímpic i gran favorit, el noruec Jakob Ingebrigtsen. D'aquí un mes toca el Campionat d'Europa, i Mo Katir ja té ganes de continuar demostrant de què és capaç.