Seleccions catalanes

La Federació dels Estats Units demana poder jugar el partit amistós contra Catalunya

Nou capítol en la polèmica decisió de la Federació Espanyola de Futbol de prohibir el partit Catalunya-Estats Units. El secretari general de la Federació nord-americana ha enviat una carta a Ángel María Villar en què li demana que reconsideri la decisió. Els responsables del futbol dels Estats Units argumenten que hi ha precedents de partits de la selecció catalana, contra el Brasil i Costa Rica, en dates FIFA. La carta també fa referència als perjudicis econòmics que el partit els suposaria no disputar en concepte de drets televisius i patrocinadors.

Actualitzat

La carta està adreçada al secretari general de la Federació Espanyola de Futbol, Jorge Pérez, i està signada pel seu homòleg a la nord-americana, Dan Flynn. En aquesta carta, que està firmada el 5 de setembre, la Federació dels Estats Units explica que ha arribat a un acord amb la Federació Catalana per jugar el partit el 14 d'octubre, que no vol entrar en cap conflicte amb la Federació Espanyola i que no disputar el partit els causa un perjudici econòmic, de patrocinadors i d'imatge.

Des de la Federació Espanyola, el seu portaveu, Jorge Carretero, ha reconegut a Catalunya Ràdio que materialment no han pogut atendre aquesta notificació. Carretero també ha dit que com que la decisió de vetar la disputa del Catalunya-Estats Units es va prendre en junta directiva per 18 vots a 3, en cas que es reconsiderés la decisió s'hauria de fer també en junta directiva.

La Federació Catalana de Futbol ha sol·licitat al Tribunal Català de l'Esport que determini la validesa de la data del 14 d'octubre per jugar el Catalunya-Estats Units, perquè està convençuda que la disputa del partit està emparada en la legalitat.

Anar al contingut