Kobe Bryant i la seva filla Gianna van morir en un accident d'helicòpter el gener del 2020
NBA

La boira va desorientar el pilot de l'helicòpter on va morir Kobe Bryant

La Junta Nacional de Seguretat del Transport dels Estats Units ha tancat la seva investigació un any i dues setmanes després de l'accident que va causar la mort de nou persones, entre elles la del pilot Ara Zobayan, que va realitzar maniobres no recomanades

La Junta Nacional de Seguretat del Transport dels Estats Units (NTBS) ha determinat aquest dimarts que la boira va ser la principal causa de l'accident que va costar la vida a l'exjugador Kobe Bryant, a la seva filla Gianna, de 13 anys, i a set persones més quan es traslladaven en un helicòpter que va perdre el control als afores de Los Angeles.

L'NTSB ha tancat la seva investigació un any i dues setmanes després de l'accident assegurant que la boira va ser el factor determinant que va desorientar el pilot.

"L'helicòpter Sikorsky S-76B va xocar amb un terreny muntanyós i va ser destruït per les forces d'impacte i el foc. El pilot i vuit passatgers van resultar ferits de mort. L'helicòpter, operat per Island Express Helicopters Inc., estava en un vol de passatgers sota demanda amb regles de vol visual."


El president d'aquest organisme, Robert Sumwalt, ha estat l'encarregat de reconstruir oficialment el que va passar amb l'helicòpter en què viatjava Kobe Bryant en una compareixença virtual. A més de la boira, l'NTSB assegura que el pilot del vol, Ara Zobayan, que també va morir en l'accident, va realitzar maniobres no recomanades al volar entre núvols espessos i amb visibilitat limitada, segons informen mitjans nord-americans.

Als seus 41 anys, Kobe Bryant era una autèntica llegenda del bàsquet i estava considerat un dels millors jugadors de la història, integrant fins a 18 ocasions de l'equip All-Star i quart màxim anotador de l'NBA. Retirat des del 2016, va acabar la seva carrera amb cinc anells de campió amb Los Angeles Lakers, dos premis MVP de les Finals de l'NBA i un altre MVP de la lliga en el 2008.

Anar al contingut