Futbol

Espanya-Anglaterra, Brasil-Itàlia i França-Argentina, tres cites de primera magnitud

Aquest curs 2009, pel que fa a les seleccions, arrenca amb un grup de partits amistosos, entre els quals hi ha tres cites de primera magnitud: Espanya-Anglaterra, Brasil-Itàlia i França-Argentina. L'estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla viurà el partit entre, potser, les dues millors seleccions del moment. Espanya, com a número 1 del món i actual campiona d'Europa i Anglaterra, dirigida ara per l'italià Fabio Capello, i amb David Beckham. A aquesta cita faltaran per diferents motius, noms importants com Carles Puyol, Steven Gerrard o Wayne Rooney.

Actualitzat
Dimarts, França i Argentina s'enfrontaran al Velòdrom de Marsella. El conjunt de Raymond Domenech, que busca retrobar-se amb si mateix, mirarà de fer valer el factor camp i la seva teòrica superioritat en l'aspecte físic davant el quadre de Diego Armando Maradona, liderat per Leo Messi, que s'enfrontarà als seus companys del Barcelona Thierry Henry i Eric Abidal.

Brasil i Itàlia s'enfrontaran a l'Emirates Stadium de Londres. Serà un assaig del partit que disputaran al juny a la Copa de les Confederacions de Sud-àfrica i un matx gairebé entre amics, ja que més d'una desena de convocats per Dunga juguen a la Calcio. Els dos últims campions del món volen començar l'any amb bon peu. Dunga no ha comptat amb cap jugador de la Lliga del seu país per no dificultar l'inici dels clubs, i Marcelo Lippi segueix sense convocar un renascut Alessandro del Piero.

Aquests tres partits centren bona part de l'afició del futbol mundial aquesta setmana, tot i que l'activitat es desenvolupa a les diferents confederacions. A l'Àfrica hi haurà molts fronts amb els Angola-Mali, Togo-Burkina Faso, Camerun-Guinea, Egipte-Ghana, però destaquen els duels davant conjunts europeus o sud-americans: Líbia-Uruguai, Tunis-Holanda, Marroc-República Txeca i Sud-àfrica-Xile.

De tornada a Europa, Portugal, amb Cristiano Ronaldo al capdavant, rebrà a l'estadi de l'Algarve a Finlàndia, i Alemanya, sense Lukas Podolski, s'enfrontarà a Noruega, a Dusseldorf. D'altra banda, Veneçuela rebrà a Guatemala a Maturín i Colòmbia a Haití a Pereira.
Anar al contingut