Tour de França

El Tour arriba aquesta tarda als Camps Elisis amb Contador com a vencedor virtual

El corredor del Discovery Channel, Alberto Contador, es proclamarà campió del Tour avui a París si no hi ha cap sorpresa. L'avantatge del madrileny en el liderat és de només 23 segons, però aquesta última etapa amb la tradicional passejada pels Camps Elisis acostuma a ser un pur tràmit. L'australià Cadel Evans i Levi Lepheimer acompanyaran el de Pinto al podi. Contador serà el cinquè ciclista espanyol a guanyar el Tour, després de Bahamontes, Ocaña, Perico Delgado i Miguel Induráin.

Actualitzat

Alberto Contador arribarà avui a París amb el mallot groc que l'acredita com a guanyador de l'edició d'aquest any al Tour de França. A la contrarellotge d'aquest dissabte entre Cognac i Angulema, el segon classificat, Cadel Evans, li va retallar temps però no prou per superar-lo a la general de la prova. Contador guanyarà un Tour que ha estat marcat aquests últims dies per l'expulsió d'Alexandr Vinokurov, per dopatge, i la retirada de Michael Rasmussen quan liderava la cursa, obligat pel seu equip, el Rabobank, perquè no va aclarir els dubtes sobre on era els dies previs a la ronda francesa per evitar controls antidopatge sorpresa.

Contraanàlisi positiva de Vinokurov

Per la seva banda, la contraanàlisi de la mostra d'Alexandr Vinokurov ha confirmat el positiu per transfusió de sang a l'etapa de dissabte passat, una contrarellotge que va guanyar amb autoritat el ciclista kazakh. El cap de files de l'Astana ha anunciat que recorrerà contra aquest positiu i ha insistit que mai s'ha dopat.

Anar al contingut