Serranos
Un del equips de les categories inferiors del Serranos rep instruccions durant un partit (@CDSerranos)

El Serranos de València acomiada un entrenador que va esperonar els seus alevins fins a una golejada de 25-0

El club pensa que el tècnic havia d'haver aturat els seus jugadors -nens d'onze anys- per no humiliar el rival, però que els va seguir ordenant que anesssin a l'atac

El CD Serranos, un club clàssic del futbol formatiu a València, ha destituït un dels entrenadors per haver esperonat els jugadors del seu equip aleví, nens d'onze anys, fins que van aconseguir una golejada de 25-0 contra el cuer de la lliga, el Benicalap.

Els nois del Serranos ja guanyaven per 6-0 als quinze minuts, i al descans es va arribar amb un escandalós 15-0.

Les grans diferències en el marcador, en partits d'aquestes categories, se solen donar habitualment, però molts entrenadors segueixen un codi ètic no escrit pel qual manen als seus jugadors afluixar el ritme i no pressionar en camp contrari quan les golejades ja són prou àmplies. Es tracta de no fer que els nens marxin humiliats del camp.

La directiva del mateix Serranos no va observar aquesta actitud en el seu tècnic, cosa que va provocar indignació. Fins i tot alguns pares es van queixar -mentre els del Benicalap acceptaven la derrota resignats- en considerar que l'actuació de l'equip havia estat impròpia per a nens d'una edat tan curta que s'estan formant en l'esport.

El club ha alliberat els nens de tota responsabilitat, però ha carregat durament contra el tècnic: "Nosaltres eduquem valors, com el respecte a l'equip contrari, i aquesta actitud no la podem admetre", han assegurat en un comunicat.

L'advocat de l'entrenador, l'ha defensat. Manté que el seu client va intentar aturar els jugadors, però que les circumstàncies ho van impedir: "El Benicalap no podia fer canvis, i a més seguia atacant, amb la qual cosa deixava molts espais."

El fet és que el Serranos encara va fer 10 gols més en la segona part, i els pares que es van queixar mantenen que l'entrenador els animava a atacar més, fins al punt que el porter va pujar diverses vegades i va marcar dos gols.