Llull ha aparegut oportunament en el tercer quart (EFE)

El Reial Madrid acaba primer de grup del Top 16 després d'alimentar les opcions de victòria del Zalgiris

El Reial Madrid ha patit per guanyar el Zalgiris en l'última jornada del Top 16 de l'Eurolliga (99-83), més per indolència pròpia que per encert dels lituans. El seu triomf emparella el F. C. Barcelona, en quarts, amb l'Olympiacos.

Daniel AlentoActualitzat

La temporada passada una derrota del Reial Madrid davant el Zalgiris de Kaunas en l'última jornada del Top 16 de l'Eurolliga va deixar l'equip blanc sense el liderat del seu grup. Aquest divendres el fantasma del passat ha turmentat durant molts minuts l'equip de Pablo Laso abans que els locals s'acabessin imposant per 99 a 83.

El Reial Madrid ha començat arrasant els lituans en el primer quart, de la ma del domini sota les cistelles de l'etern Felipe Reyes i Gustavo Ayón. Però els madridistes, sense Rudy Fernández per una contractura lumbar, no han acabat la feina quan podien i el Zalgiris ha donat la volta al marcador. Un triple de K.C. Rivers al límit del descans ha permès el Madrid anar-se als vestidors només 3 punts a sota, 40 a 43.

Llull i Reyes, decisius

En el tercer quart un Llull inèdit en anotació en la primera meitat ha començat a sumar punts i a donar assistències. La seva connexió amb Reyes era imparable. La presència en pista de Facundo Campazzo ha ajudat els blancs en defensa. Al final del tercer quart ja guanyaven 66 a 59.

En l'últim quart el Reial Madrid s'ha mostrat intens en defensa i encertat en atac. Jaycee Carroll (16 punts) i Sergio Rodríguez (16 punts, 7 assistències) han protagonitzat un recital ofensiu en els primers minuts del període per rematar els visitants. El Zalgiris s'ha rendit, donant l'oportunitat als madridistes d'aconseguir un resultat final absolutament enganyós (99-83).

Els emparellaments de quarts

Després d'aquest resultat el R. Madrid ha quedat primer del grup E i jugarà en quarts de final de l'Eurolliga contra l'Anadolu EFES. El F. C. Barcelona, que hagués estat primer si els blancs haguessin caigut davant els lituans, acabarà segon de grup el Top 16 i haurà d'eliminar en quarts l'Olympiacos per jugar la Final Four de Madrid. Els dos equips de la Lliga Endesa tindran a favor el factor pista. Els altres dos emparellaments son CSKA de Moscou - Panathinaikos i Fenerbahçe - Maccabi de Tel Aviv. Totes aquestes sèries al millor de 5 partits es disputaran entre el 14 i el 28 d'abril.