Primera Divisió

El Madrid venç a Huelva (2-3) en un partit marcat per la polèmica

El Reial Madrid ha aprofitat l'ensopegada del Barça al Calderón per tornar a ampliar el seu avantatge al capdavant de la classificació. El matx de Huelva ha estat marcat per la polèmica: després que s'avancés el Recreativo amb un gol de Cáceres, Raúl ha empatat en posició il·legal. I a la segona part, tres expulsions: dues locals, Beto i Quique Álvarez, i una de visitant, Sergio Ramos. No podia ser menys en un partit que xiulava Iturralde González i que comptava amb el seu famós assistent, Rafa Guerrero. Robinho ha estat decisiu amb dos gols a la recta final, tot i que Schuster l'havia deixat a la banqueta.

El Recreativo ha imprimit un ritme alt als primers minuts i el Madrid se n'ha ressentit. De fet, els de Huelva només han trigat setze minuts a obrir el marcador. Ha estat després d'una falta servida per Martins i rematada per Cáceres amb el peu, davant la passivitat de Sergio Ramos. Però l'alegria ha durat poc al Nuevo Colombino: al minut 27, l'assistent Rafa Guerrero s'ha empassat un fora de joc de Raúl, que ha rematat a gol una centrada de Drenthe per establir l'1-1.

El gol ha deixat el Recreativo estabornit, però tampoc el Madrid estava per tirar coets. Un xut de Martins i una rematada de Sinama Pongolle, en tots dos casos ben resolts per Casillas, han estat les úniques accions destacades abans del descans.

El xou arbitral ha continuat a la represa. Al minut 51, un petit frec a frec a l'àrea visitant entre Beto i Sergio Ramos ha estat sancionada amb l'expulsió del defensa local per part d'Iturralde, a instàncies de l'il·lustre Rafa Guerrero. No ha acabat aquí la cosa, perquè al minut 55 qui ha vist la vermella ha estat Sergio Ramos, en veure la segona groga per un cop de colze a Sinama Pongolle. I ja està? Doncs no. Al minut 67, una altra vermella (justa en aquest cas), per una terrible entrada de Quique Álvarez sobre Robben.

O sigui, que de futbol n'hem tingut poquet a la segona part. Però enmig de tanta interrumpció, ha sortit Robinho des de la banqueta i la primera pilota que ha tocat l'ha enviat al fons de la porteria de Sorrentino. Al minut 90 en faria un altre, donant un triomf al Madrid que, combinat amb la derrota del Barça, deixa els blancs amb cinc punts d'avantatge a la classificació. I és que el gol final de Martins ha arribat massa tard.

Deportivo, 2 - Sevilla, 1

Els dos primers gols que s'han vist a Riazor han estat il·legals, un per culpa de Muñiz Fernández i un altre per la d'un dels seus assistents. Al minut 25, Kanouté ha arrencat en fora de joc, ha encarat Aouate i l'ha batut amb un xut ras i ajustat al pal. Després, al minut 35, Wilhemsson ha transformat un penal inexistent forçat per Bodipo, quan en realitat era falta del davanter blanc-i-blau. A la represa, una jugada d'estratègia preparada per Lotina ha avançat el Deportivo: centrada de Filipe i rematada a gol de Lafita. Al minut 86 s'ha viscut un moment emotiu, quan Valerón ha entrat al terreny de joc gairebé 25 mesos després de lesionar-se. Riazor respira: el Deportivo surt del descens a l'espera dels resultats de diumenge.