Reial Madrid

El Madrid guanya a Santander amb la llei del mínim esforç i recupera el liderat abans del clàssic (0-2)

Amb la llei del mínim esforç. Així ha jugat el Reial Madrid a Santander i així ha derrotat un inofensiu Racing, una victòria plàcida que permet els blancs recuperar el liderat abans del decisiu clàssic del Bernabéu contra el Barça. Cristiano Ronaldo ha inaugurat el marcador en el minut 24 en transformar un penal que ell mateix havia forçat. I sense necessitat de prémer l'accelerador en cap moment, Higuaín ha fet la sentència en el minut 76 amb el definitiu 0-2 aprofitant una greu errada de la defensa local quan intentava deixar l'argentí en fora de joc. El Madrid no ha perdonat, i d'aquesta manera afrontarà el duel contra els blaugranes com a líder de la classificació però empatat a 77 punts amb el seu màxim rival en la lluita pel títol de Lliga.

Canales era el protagonista del partit. Però tot i la conjura inicial, l'equip càntabre no ha oposat resistència al Madrid, que seguirà líder una setmana més i que ha pogut marcar ja en el primer minut amb una falta, pentinada malament per Diop i que Coltorti ha desviat de forma providencial. Canales volia demostrar la seva vàlua contra el seu futur equip, i ha estat a punt de marcar de lluny després d'un rebuig defectuós de Casillas en l'única ocasió de perill dels locals en tot el partit.

El matx s'ha decantat a favor del Madrid ben d'hora. En el minut 23, Moratón no ha sabut com parar les bicicletes de Cristiano Ronaldo i ha comès un penal de llibre. El portuguès l'ha xutat ell mateix i ha anotat el seu divuitè gol en la Lliga. Cristiano, com ja és habitual allà on va, ha estat marcat en curt per Pinillos, amb qui ha tingut un duel intens. Però pitjor parat ha sortit Van der Vaart després d'una topada amb Diop, que li ha fet un bon tall a la cara amb el tacs de la bota.

Higuaín fa la sentència

Poc joc, però molta efectivitat. Així ha resolt el Madrid un partit tediós que en la segona part només s'ha il·luminat amb una passada llarga de Guti que ha culminat Higuaín aprofitant l'errada de la defensa del Racing en el seu intent d'avançar la línia del fora de joc. L'argentí ha fet el seu vint-i-quatrè gol, i continua a dos de Messi en la lluita pel "pichichi".

En el tram final i amb el Racing completament entregat, Guti ha enviat una pilota al travesser i Cristiano ha fallat inexplicablement una jugada per arrodonir el triomf amb el 0-3. Han estat les dues ocasions més clares d'un Madrid que novament ha estat molt gris però que novament ha sumat tres punts més. El clàssic de dissabte que ve al Bernabéu es presenta més decisiu que mai.