Jasikevicius i Roger Grimau
El Barça ja té recanvi per a Jasikevicius (EFE)
Bàsquet

El Barça no renova Sarunas Jasikevicius i Roger Grimau en serà el nou entrenador

El club blaugrana dona un cop de timó absolut a la secció de bàsquet després de guanyar la Lliga

Redacció Esport3Actualitzat

Canvi de cicle total al Barça. A més de perdre el seu jugador més emblemàtic, Nikola Mirotic, l'equip blaugrana iniciarà una nova etapa amb un entrenador diferent. Sarunas Jasikevicius no renovarà el contracte com a tècnic de l'equip. 

La situació causa certa sorpresa perquè, just després de guanyar la Lliga, Juan Carlos Navarro, general manager de la secció, admetia que el club tenia intenció de renovar-lo: "Volem que continuï i no creiem que hi hagi cap problema perquè així sigui". Dies enrere, el tècnic lituà es mostrava disposat a revisar a la baixa el seu contracte si calia, conscient de la política d'austeritat que emprenia l'entitat. 

El cicle de Jasikevicius es tanca al cap de tres temporades sense poder aconseguir el gran somni de l'Eurolliga, però amb la classificació per a la final four en les tres últimes edicions. A més, amb ell a la banqueta el Barça ha guanyat dues Lligues, dues Copes i una Lliga catalana.


Roger Grimau, el relleu

El substitut de Jasikevicius serà un altre tècnic que, com el lituà, també va ser molt apreciat al Palau Blaugrana com a jugador però que, a diferència d'ell, no té cap experiència amb una banqueta de primer odre: el nou entrenador del Barça serà Roger Grimau, fins ara entrenador del filial blaugrana.  

Grimau, de 44 anys, firma com a nou entrenador del Barça fins al juny del 2025. Ve de ser el primer entrenador del Barça Atlètic les dues últimes temporades i anteriorment havia estat a l'staff tècnic del filial dues temporades més. En el salt al primer equip, a Grimau el continua acompanyant el seu assistent, el també exjugador del Barça, Víctor Sada

Roger Grimau, en una imatge d'arxiu amb Diego Ocampo, extècnic del Barça B (@FCBbasket)

La versió del Barça 

El club, tot i que no ha donat cap explicació pública per explicar i la decisió de no renovar Jasikevicius, però ha explicat a TV3 que el representant de l'entrenador ha demanat al club una quantitat que no era la que esperaven i a més ha exigit resposta en 24 hores. Davant aquesta actitud, el Barça ha decidit tallar de soca-rel. L'entorn del tècnic lituà, per ara, no ha donat a conèixer la seva versió dels fets.  

Anar al contingut