El Barça, aixecant la seva primera Women's Champions League
El Barça, aixecant la seva primera Women's Champions League
Futbol

Arsenal, Hoffenheim i Koge, els rivals del Barça a la Women's Champions League

Les blaugranes debutaran contra el conjunt anglès el 5 d'octubre a l'estadi Johan Cruyff i tancaran la fase de grups contra el Koge el 15 de desembre

Josep CochActualitzat

El Barça ja sap quins seran els seus rivals a la fase de grups de la Women's Champions League, que enguany estrena format amb la nova fase de grups. L'Arsenal i els debutants Hoffenheim i Koge seran els obstacles que haurà de superar el Barça per accedir als quarts de final de la competició, a la qual tindran accés els dos primers classificats dels quatre grups.

L'Arsenal és el rival més potent de l'equip que dirigeix Jonatan Giráldez i que defensarà el títol que va aconseguir la temporada passada a Göteborg davant del Chelsea. Les londinenques arriben com a terceres classificades a la FA Super Leage i per accedir a la fase de grups van haver de superar l'Okzhetpes del Kazakhstan, el PSV i l'Slavia de Praga. Les seves principals estrelles són la neerlandesa Vivianne Miedema i l'anglesa Nikita Parris, que ha arribat procedent de l'Olympique de Lió. L'Arsenal ja sap que és guanyar aquesta competició, títol que va aconseguir la temporada 2006-2007. El club anglès juga a l'estadi Meadow Park, a Borehamwood.

El Hoffenheim jugarà per primer cop aquesta competició. Hi arriba després de quedar en tercer lloc a la Bundesliga -per darrere del Bayern i Wolfsburg- i haver superat la fase prèvia. Les jugadores que dirigeix l'alemany Gabor Gallai van superar el Valur islandès, el Milan i un dels clàssics del futbol continental, el Rosengard suec. L'equip alemany juga a l'estadi Dietmar Hopp, antiga seu de l'equip masculí.

El darrer rival d'aquesta fase de grups per a les blaugranes és el Koge danès. Per accedir a la fase entre les setze millor les daneses van superar l'Sparta de Praga, a qui va superar en els dos enfrontaments. La ciutat de Koge està ubicada a 39 quilòmetres al sud oest de la capital, Copenhaguen, i juga els seus partits al Capelli Sport Stadium. El Koge és un equip nou -nascut el 2020- que va sorgir de l'associació amb Capelli Sport i l'Acadèmia de Futbol Americà Slammers FC. L'objectiu del nou club era poder accedir la Lliga de Campions en un termini de cinc anys. Però l'èxit ha acompanyat l'equip des de la seva formació i aquest any ja es van proclamar campions de la Lliga danesa -l'Elitedivisionen- de la mà del tècnic Peer Lisdorf, que va dirigir el Brondby IF.

Debut contra l'Arsenal

Hores després del sorteig ja s'ha fet públic el calendari de la fase de grups. El Barça debutarà contra l'Arsenal el 5 d'octubre a les 21 hores a l'estadi Johan Cruyff i tancarà la lligueta també a casa rebent la visita del Koge el 15 de desembre.

El Reial Madrid, en el grup B

El Reial Madrid, debutant també a la competició, serà al grup B i s'enfrontarà al PSG, semifinalista la temporada passada i l'equip que va acabar amb la tirania de l'Olympique de Lió i es va proclamar campió de Lliga, a més d'eliminar-lo als quarts de final de la Lliga de Campions; el Breidablik d'Islàndia i el Khàrkiv d'Ucraïna són els rivals que tanquen el grup.

Anar al contingut