Fred d'hivern amb cel variable i ventós

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Encetarem la setmana amb Catalunya situada entre la perifèria de l'anticicló de les Açores i una profunda borrasca mediterrània. Per tant, continuarà obert el passadís de vents de mestral i tramuntana. En conseqüència, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per vent i estat de la mar.

Vent als dos extrems del país

El vent bufarà amb cops forts o molt forts a la Costa Daurada i la Costa Brava. Al final del dia, s'intensificarà el vent del nord als cims del Pirineu.

Cel variable

Veurem un cel variable pel pas de bandes de núvols alts i mitjans, que travessaran el país d'oest a est. A més a més, també veurem alguns núvols baixos matinals localitzats a punts del prelitoral o la Catalunya Central, o boires a les valls del Pirineu. També es mantindrà més ennuvolat al vessant nord del Pirineu, on la neu tendirà a reactivar-se al final de la tarda o al vespre, amb una cota que tornarà a baixar fins als 1.000 metres.

Fred d'hivern

Mantindrem temperatures per sota de la mitjana habitual d'aquesta etapa de l'any. Un fred superior al que toca, que ens acompanyarà molt més enllà del proper cap de setmana. La màxima pot pujar de manera lleugera, fins a valors d'uns 16 o 17 ºC.

I dimarts...

Continuarà el vent de mestral i la tramuntana, amb els avisos activats. Nevarà al vessant nord del Pirineu, amb una cota que anirà pujant. El cel es veurà més assolellat en general.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut