"Un assassinat a Turquia", una fotografia de Burhan Ozbilici, guanyadora del World Press Photo
"Un assassinat a Turquia", una fotografia de Burhan Ozbilici, guanyadora del World Press Photo
Amsterdam

Una fotografia de l'assassí de l'ambaixador rus a Turquia guanya el World Press Photo

Barcelona serà una de les primeres ciutats on es podrà veure aquesta imatge durant l'exposició que s'inaugurarà el 28 d'abril

RedaccióActualitzat

Una imatge de l'assassí de l'ambaixador rus a Turquia s'ha emportat el World Press Photo, el premi més prestigiós de fotoperiodisme internacional. La fotografia, titulada "Un assassinat a Turquia", és del turc Burhan Ozbilici, de l'agència Associated Press, que la va fer el 19 de desembre passat. S'hi pot veure l'autor de l'assassinat, un policia antidisturbis que estava fora de servei, amb una pistola a la mà; i en segon pla, s'hi aprecia el cos del diplomàtic estès a terra de la sala d'exposicions d'Ankara on van tenir lloc els fets.

 

♦ Imatges premiades al World Press Photo 

 

La fotografia encapçalarà una exposició itinerant que aquest any arribarà a Barcelona mesos abans del que ha estat habitual en els últims 13 anys. S'inaugurarà el 28 d'abril, i, per tant, la capital catalana serà una de les primeres ciutats del món on s'exhibiran les fotografies premiades al World Press Photo.

 

 

A l'edició de l'any passat es va imposar el fotògraf Warren Richardson amb una instantània que retratava la realitat dels refugiats sirians. La imatge mostrava un home de nacionalitat siriana que passa el seu fill, un nadó, per sota una tanca de filferro. La fotografia es va fer a la frontera serbohongaresa la nit del 28 d'agost del 2015, entre la ciutat sèrbia d'Horgos i Roszke, a Hongria.

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut