L'empresa té 4.200 treballadors a tot el món (ACN/Cinto Mora)
Barcelona

Una empresa d'intel·ligència artificial contractarà 180 empleats més a Barcelona

La multinacional tecnològica nord-americana Dynatrace reforçarà el centre d'R+D del sud d'Europa, ubicat a la torre Glòries

L'empresa tecnològica nord-americana Dynatrace contractarà fins a 180 treballadors durant els pròxims tres anys, que se sumaran als 220 que actualment ja té a Barcelona. La companyia està especialitzada en el desenvolupament de solucions d'intel·ligència artificial (IA) per a altres empreses i té el seu centre de Recerca i Desenvolupament (R+D) del sud d'Europa a la torre Glòries de la capital catalana.

La multinacional, que cotitza a la borsa de Nova York, preveu contractar sobretot enginyers especialitzats en el desenvolupament de software, tot i que també s'incorporaran perfils vinculats als àmbits de les finances, els recursos humans o altres àrees de negoci.

Amb la seu central als Estats Units i el principal centre d'R+D ubicat a Linz (Àustria), Dynatrace té 4.200 treballadors a tot el món.

"Barcelona és una ubicació important per a Dynatrace: hem crescut molt aquí des que vam obrir la nostra primera oficina amb un equip de 15 persones", ha remarcat el "lab lead" Barcelona de Dynatrace, Pol Fenollar. "Esperem ampliar la nostra petjada a Barcelona i enfortir les nostres relacions amb la comunitat local de la qual formem part", ha afegit.
 

IA a l'empresa: automatitza tasques i ajuda a prendre decisions

Com en molts altres camps, l'ús de la intel·ligència artificial està en auge en el món empresarial. Durant el 2022, un 12,3% de les empreses catalanes ha fet servir la IA en algun procés del seu negoci. Així ho exposa un estudi de la Fundació Telefónica, que afegeix que la xifra de companyies que fan servir aquesta tecnologia ha augmentat un 38% en relació amb l'any anterior.

I amb quin objectiu fan servir la intel·ligència artificial les empreses? Gairebé la meitat la utilitzen per automatitzar tasques o, fins i tot, per ajudar en la presa de decisions. El 30,3% la fan servir per identificar objectes o persones a través d'imatges, un 16,1% per analitzar grans volums de dades i un 7,8% han utilitzat algun tipus de robot. 

Amb motiu del cinquè aniversari de Dynatrace a Catalunya, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha visitat la seu de la companyia a la torre Glòries i s'ha reunit amb la direcció de l'empresa.

El conseller ha celebrat que la multinacional ampliï la plantilla "per la creació d'ocupació de qualitat, de llocs de treball amb perspectives de futur i perquè ens ajuda a consolidar l'ecosistema tecnològic del nostre país".

En aquest sentit, Torrent ha recordat que actualment Catalunya compta amb la xifra rècord de 9.155 filials d'empreses estrangeres.

 

ARXIVAT A:
Intel·ligència artificialEmpresa
Anar al contingut