Washington

Una dosi de cafeïna al dia ajuda a disminuir el risc de tenir Alzheimer

Una dosi diària de cafeïna pot ajudar a disminuir el risc de tenir la malaltia d'Alzheimer, segons un estudi d'investigadors nord-americans que publica una prestigiosa revista sobre neurologia. Els científics afirmen que aquesta substància pot combatre els efectes del colesterol que estan vinculats amb aquesta malaltia, uns efectes que han descobert administrant cafeïna a animals amb una dieta rica en colesterol.

Actualitzat

El colesterol és un important factor de risc en l'Alzheimer perquè provoca filtracions a la barrera que separa les cèl·lules neuronals del flux sanguini. La consistència d'aquesta barrera impedeix que passin contaminants que circulen amb la sang.

Els investigadors de l'Escola de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Dakota del Nord han arribat a aquesta conclusió administrant cada dia 3 mil·ligrams de cafeïna a animals, l'equivalent a una tassa de cafè, i alhora els van alimentar amb una dieta rica en colesterol. Dotze setmanes després van comprovar que la barrera estava pràcticament intacta.

És per això que asseguren, en un estudi que publica la revista "Journal of Neuroinflammation", que una dosi diària de cafeïna durant l'esmorzar pot combatre els efectes del colesterol vinculats a la malaltia de l'Alzheimer, una malaltia degenerativa incurable que afecta principalment les persones majors de 65 anys.

Segons els investigadors, l'estudi en confirma i n'amplia d'altres que ja havien demostrat que la cafeïna protegeix de la pèrdua de memòria. "La cafeïna és una medecina segura i de lliure disponibilitat. La seva capacitat d'estabilitzar la barrera significa que podria ser part important de teràpies contra trastorns neurològics", conclou un dels autors de l'estudi.

Anar al contingut