Madrid

Un nou estudi ha demostrat que es pot reduir el risc de malaltia cardiovascular amb la dieta mediterrània complementada amb oli d'oliva i fruita seca

La revista "Annals of Internal Medicine" ha publicat un nou estudi de la dieta mediterrània realitzat a 772 pacients amb alt risc de tenir una malaltia cardiovascular a causa de factors com, el tabaquisme, l'obesitat o la diabetis. L'estudi conclou que la dieta mediterrània complementada amb oli d'oliva i fruita seca pot reduir en un 40% el risc de malalties cardiovasculars.

Actualitzat

Un nou estudi sobre la dieta mediterrània complementada amb oli d'oliva o fruita seca redueix en tres mesos la pressió arterial i augmenta el colesterol bo (HDL), segons els estudis de Predimed (Prevenció amb dieta mediterrània) publicats per la revista "Annals of Internal Medicine".

En aquests estudis han participat especialistes del CSIC (Centre Superior d'Investigacions Científiques), entre ells Ramon Estruch, especialista en Medicina Interna de l'Hospital Clínic.

L'objectiu de la  investigació sobre la dieta mediterrània és demostrar els seu poder preventiu en les malalties cardiovasculars. L'estudi també fa referència als grans beneficis que té sobre l'organisme menjar fruita seca, sobretot nous.

En aquest sentit l'endocrinòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona Emilio Ros ha afirmat que la ingesta de fruita seca té un efecte saciant, per la qual cosa no engreixa.

Anar al contingut