Familiars i amigues de les víctimes mortals de l'incendi a les discoteques, aquest dilluns a Múrcia (EFE)

Un jutge investiga per 13 homicidis imprudents l'incendi a la discoteca de Múrcia

La discoteca Teatre havia passat una inspecció de sanitat malgrat l'ordre de tancament i la manca de llicència municipal

El jutjat d'instrucció número 3 de Múrcia ha obert diligències per 13 delictes d'homicidi imprudent per l'incendi de les discoteques de Múrcia de diumenge, on van morir 13 persones i una vintena van quedar ferides.

Les diligències es mantenen secretes a l'espera que s'aclareixin els fets i es depurin responsabilitats. Segons el Codi Penal, els delictes d'homicidi imprudent estan penats entre 1 i 4 anys de presó.

El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia està a l'espera que es completin les tasques d'identificació, una vegada conclosa l'autòpsia, per informar al jutjat sobre les causes i circumstàncies de les morts.

Agents de la policia judicial davant la façana de les discoteques incendiades, aquest dimarts a Múrcia (EFE)

Inspecció de sanitat vigent, però sense llicència municipal

Aquest dimarts ha transcendit que la discoteca Teatre, una de les tres que es van cremar, va superar una inspecció de sanitat el març passat, malgrat que tenia una ordre de tancament des de principis del 2022.

Una inspecció que, segons la propietat de la discoteca, corrobora que tothom sabia que el local estava funcionant. La discoteca en qüestió insisteix que va actuar legalment, emparant-se en una llicència d'activitat que es va concedir en el seu dia.

D'altra banda, la patronal dels hostalers de Múrcia ha anunciat que es presentarà com a acusació popular quan s'engegi el judici per l'incendi.

La mare d'una de les víctimes mortals de l'incendi a les discoteques, aquest diumenge a Múrcia (Reuters)

 

Anar al contingut