Malatya ja va resultar afectada pels terratrèmols del 6 de febrer (Reuters/Ihlas News Agency)

Almenys un mort i 69 ferits a causa d'un altre terratrèmol a Turquia, de magnitud 5,2

El sisme ha estat a Malatya, que ja havia resultat afectada pels sismes del 6 de febrer

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys una persona ha mort i 69 més han resultat ferides a Turquia a causa d'un nou terratrèmol que ha tornat a sacsejar el país tres setmanes després dels dos sismes que han causat la mort de més de 50.000 persones al sud de Turquia i el nord de Síria.

L'epicentre s'ha localitzat a una desena de quilòmetres al sud de Malatya, la capital de la província del mateix nom, a la regió d'Anatòlia.

Segons el Centre Sismològic Euromediterrani (EMSC), ha tingut una magnitud de 5,2 i l'epicentre a 5 quilòmetres de fondària. Altres fonts parlen d'una magnitud de 5,6.


Fonts del govern turc han informat que 20 persones han estat traslladades a l'hospital a causa d'aquest nou tremolor, que ha fet caure 22 edificis. 

Mitja dotzena de persones ja han pogut ser rescatades després de quedar atrapades sota la runa, segons ha explicat també el ministre d'Educació, Mahmut Özer.


Es dona la circumstància que Malatya ja va resultar afectada pels sismes del 6 de febrer, que, només a Turquia, van causar més de 44.000 morts i van deixar més de 13 milions de persones damnificades a les 10 províncies afectades.

Es calcula que a Malatya hi ha uns 4.000 edificis caiguts o greument afectats, i que gairebé 2 milions de persones viuen en tendes de campanya, mòduls prefabricats o en algun allotjament provisional.


Centrats en la retirada de runa

El cap de l'Agència per a la Gestió de Desastres i Emergències (AFAD), Yunus Sezer, ha explicat aquest dilluns que les tasques de recerca i rescat de supervivents dels terratrèmols de fa tres setmanes ja s'han acabat i que ara la prioritat és retirar la runa dels milers d'edificis caiguts.

Les autoritats turques, d'altra banda, han detingut 184 persones per la seva suposada responsabilitat en la caiguda d'edificis, que s'està investigant.

En total, entre Turquia i Síria el nombre de víctimes mortals supera les 50.000, que podrien ser encara més, perquè el règim de Bashar al-Assad no actualitza el seu balanç de més de 5.900 morts des del 12 de febrer.

 

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut