La policia científica busca evidències a la casa de l'expolicia on han trobat diversos cadàvers
La policia científica busca evidències a la casa de l'expolicia on han trobat diversos cadàvers (Reuters / José Cabezas)

Troben 20 cadàvers a casa d'un expolicia del Salvador, que podria ser un assassí en sèrie

Violador convicte, Hugo Ernesto Osorio va ser acusat de la mort de dues dones i dos homes, fet que va desembocar en el registre del seu domicili

RedaccióActualitzat

La descoberta de més de 20 cossos, la major part dones, enterrats a la casa d'un expolicia al Salvador ha commocionat el país centreamericà. Segons les autoritats, podrien haver-hi fins a unes 40 persones sepultades a la residència de l'acusat a 75 km de la capital salvadorenca. Violador convicte, Hugo Ernesto Osorio va ser acusat de la mort de dues dones i dos homes a principis de mes, fet que va desembocar en el registre del seu domicili i la localització dels cadàvers.

La Fiscalia i l'Institut de Medicina Legal del Salvador estan analitzant els cadàvers per poder-los identificar. Els han trobat al municipi de Chalchuapa, on vivia l'expolicia. La casa, però, està aïllada e una zona de cultiu de canya.

Hugo Ernesto Osorio, de 51 anys, va ser acomiadat de la policia fa 15 anys per violar una menor. Va passar cinc anys empresonat. El 7 de maig el van tornar a detenir acusat d'assassinat d'una dona i la seva filla.

El ministre de Seguretat salvadorenc, Gustavo Villatoro, assegura que es troben davant "un psicòpata" que no volia desaparèixer, sinó "satisfer seus apetits sexuals i després, segons ell, esborrar-ne les evidències".

 

No és clar, però, que tots els cadàvers de la fossa els hagi mort ell. Osorio ha fet un pacte amb la fiscalia i ha assenyalat altres persones pels crims. Diu que ell només va participar a desfer-se dels morts. 10 persones més han estat també detingudes com a sospitosos i acusades d'homicidi i feminicidi.

 

A la casa de l'expolicia de Salvador han aparegut desenes de cadàvers
A la casa de l'expolicia del Salvador han aparegut desenes de cadàvers (Reuters / José Cabezas)

47 feminicidis en tres mesos

La violència, en especial contra les dones, és un greu problema al país. Segons l'Organització de Dones Salvadorenques per la Pau (Ormusa), en els primers tres mesos de l'any hi ha hagut 47 feminicidis.

A més, segons dades de la Fiscalia General de la República (FGR) citats per l'ONG, el gener i febrer hi va haver 96 dones desaparegudes.

El Salvador és considerat per Amnistia Internacional com un dels països més perillosos per a les dones pels nivells de feminicidis i de violència masclista que pateixen.

Pel que fa als crims en global, segons les xifres oficials, hi ha 20 homicidis per cada 100.000 habitants. El 2020 van matar 1.322 persones, per una població una mica menor que a Catalunya, de 6,5 milions.

Anar al contingut