Husein Berber al llit de l'hospital
Husein Berber té 62 anys i té diabetis (Reuters/Maxim Shemetov)

Sobreviu 167 hores sota la runa a Turquia amb una catifa i una ampolla d'aigua

Es diu Husein Berber, i és un home de 62 anys que té diabetis i que justament tenia la medicació a prop quan les parets de casa li van caure a sobre

RedaccióActualitzat

Més d'una setmana després del terratrèmol a Turquia i Síria, encara hi ha rescats miraculosos. Un d'ells és el d'Husein Berber. Té 62 anys i té diabetis. Sorprenentment, ha sobreviscut 167 hores sota la runa.

Les parets de la planta baixa de casa seva li van caure a sobre. L'edifici, a la població d'Antioquia --on la meitat van quedar destruïts o molt malmesos--, tenia 15 plantes.

La sort que va tenir és que la runa va caure sobre una nevera i un armari, que van fer un espai buit al seu voltant. Va trobar una butaca, una catifa que li va servir de manta, una mica d'aigua i els medicaments que necessita per la diabetis.

"Vaig cridar, vaig picar, però no hi havia ningú", relata des del llit de l'hospital on està ingressat des de dimarts."Em vaig sentir una mica alleujat quan vaig sentir sorolls a la part superior de les runes. Tenia la gola inflada, però continuava cridant", afegeix.

Fins que, quan pensava que ningú el salvaria, va sentir una mà: "Algú va allargar la mà i es va trobar amb la meva. Després, em van treure".

L'home va ser traslladat en helicòpter a l'hospital, aquest dimarts
L'home va ser traslladat en helicòpter a l'hospital, aquest dimarts (Reuters)

També ha explicat com va sobreviure: "Com que soc diabètic, sempre tenia medecines a la calaixera i també hi havia una ampolla d'aigua. Tot va caure cap on jo era".

Husein Berber assegura que, quan es va quedar sense aigua, es va acabar bevent l'orina per sobreviure: "Disculpi el detall, però, quan se'm va acabar l'aigua, vaig orinar a dins, ho vaig deixar reposar i m'ho vaig beure quan va ser fred. I així vaig salvar la vida", explica.

Pots sentir el seu testimoni aquí:

Segons els experts, les persones poden durar dies, fins i tot, sense aigua. Però hi ha tantes variables que hi intervenen, com les ferides o la calor o fred que fa fora, que els responsables dels rescats diuen que qualsevol cas de vida després de cinc dies és un miracle.

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut