Pontevedra

Rajoy insta Zapatero a tornar a l'estat de dret i creu que és moment de trencar el procés

El president del PP, Mariano Rajoy, no ha quedat gens satisfet amb la declaració del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en què aquest ha indicat que suspèn el diàleg amb ETA després de l'atemptat a l'aeroport de Barajas. Rajoy creu que "ja no és el moment de seguir recorrent a fórmules ambigües, sinó d'anunciar clarament la ruptura del procés". En la recent entrevista entre Zapatero i Rajoy, aquest ja va demanar al cap de l'executiu certeses que no negociaria amb ETA ni Batasuna, i el cap de l'oposició creu que després de l'atac d'aquest dissabte, la societat espanyola encara exigeix més aquestes certeses.

Actualitzat

Hores abans de la compareixença de premsa de Rodríguez Zapatero, el president del principal partit de l'oposició ja havia tingut paraules per l'atemptat. Rajoy ha demanat al govern que "suprimeixi qualsevol contacte" i negociació amb ETA i que torni a "la fermesa de l'estat de dret i a la llei". Així mateix, ha reclamat a l'executiu de Zapatero que es manifesti "clarament" al conjunt de la població que "no es pot negociar amb ETA". El líder dels populars ha fet les declaracions des de la seu del PP a Pontevedra.

"Demano al govern que suprimeixi qualsevol contacte amb l'organització terrorista ETA, li demano que suprimeixi qualsevol negociació amb els etarres i li demano el retorn a la fermesa de l'estat de dret i a la llei". Aquestes han estat les conclusions que Rajoy ha extret de l'atemptat d'ETA i que ha tramès al govern espanyol.

El màxim responsable del PP ha reiterat que el govern té el suport per "derrotar la banda terrorista sense pagar cap preu polític". Però ha alertat que "és important que es donin certeses al conjunt de la població", en concret, ha reclamat que es digui "clarament" a la població que "no es pot negociar amb ETA". A parer de Rajoy, "negociar suposa pagar un preu polític i no es pot pagar res a aquells als quals no es deu res".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut