Junts per Catalunya no donarà cap xec en blanc a Pedro Sánchez
Carles Puigdemont i Quim Torra a Waterloo

Puigdemont després del 28A: "No donarem cap xec en blanc a Pedro Sánchez"

Junts per Catalunya condiciona el vot dels seus diputats al fet que Pedro Sánchez vulgui reprendre "allò que ell mateix va trencar"

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, espera que Pedro Sánchez s'adreci a Junts per Catalunya quan obri el període de converses de cara a la formació del nou govern espanyol. Des de Waterloo, Puigdemont ha deixat clar que un possible suport no serà a canvi de res:

 

"No li donarem cap xec en blanc. Pedro Sánchez ha de moure fitxa, i espero que parli amb nosaltres. L'escoltarem i decidirem què farem. Dependrà del que vulgui Pedro Sánchez, de si vol reprendre allò que ell mateix va trencar i si es vol instal·lar en la incertesa o no."

 

Puigdemont ha rebut avui el president de la Generalitat, Quim Torra, a la seva residència de Waterloo, on han analitzat la situació política nascuda de les eleccions generals de diumenge, en què Junts per Catalunya va aconseguir 7 diputats.

Els dos dirigents han denunciat la nova "envestida de l'Estat" que impedeix a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se com a candidats a les eleccions europees del dia 26. L'expresident confia que:

 

"Amb les iniciatives que hem presentat s'acabi protegint el dret del sufragi actiu i passiu de tots nosaltres."

 

Sobre l'anunci de l'Assembla Nacional Catalana de plantejar la via unilateral cap a la independència si se supera el 50% dels vots en un escenari de noves eleccions, el president Torra ha vinculat el seu full de ruta al judici del procés:

 

"Nosaltres no acceptarem cap altra sentència que no sigui la lliure absolució dels 9 processats. Si no, presentaré al Parlament una proposta democràtica basada en el dret irrenunciable del poble català a l'autodeterminació."


Polèmica Creu de Sant Jordi

El president Torra ha donat per tancada la polèmica sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, després que aquest dijous Ciutadans i el PSC han demanat que se li revoqui per un tuit que les dues formacions han considerat ofensiu:

 

"El tema està resolt. La Creu premia tota una trajectòria, i dono aquesta polèmica per tancada."

 

Torra ha anat a Waterloo després de visitar que aquest dimecres els líders independentistes empresonats a Madrid, que són jutjats aquests dies al Tribunal Suprem.

Acompanyat pels consellers d'Interior, Miquel Buch, i de Sostenibilitat, Damià Calvet, Torra va analitzar amb els presos la situació política després de les eleccions generals de diumenge.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraCarles PuigdemontEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut