L'ANC demanaria la via unilateral en un escenari de noves eleccions amb el 50% dels vots

L'Assemblea preveu que el president de la Generalitat convoqui eleccions al Parlament

Antoni d'ArmengolActualitzat

L'ANC celebra l'assemblea anual a la Tarraco Arena aquest diumenge, amb connexions des de Waterloo amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i la presència de Quim Torra.

Acabat el cicle electoral, amb les municipals i europees, i amb la publicació de la sentència del judici a l'independentisme a la tardor, l'ANC preveu que el president de la Generalitat convoqui eleccions al Parlament. En el nou full de ruta que es votarà aquest diumenge, l'Assemblea defensa que, si les llistes independentistes obtenen més del 50 per cent dels vots, es declari la independència de Catalunya de manera unilateral, be sigui a través del Parlament o, si aquest no pogués, a través d'una assemblea de càrrecs electes.

"Si els partits o coalicions electorals indubtablement independentistes assolissin més de la meitat dels vots del Parlament de Catalunya, es podria culminar per la via unilateral el procés iniciat l'1 d'octubre del 2017. Aquesta culminació per la via unilateral es portaria a terme mitjançant la declaració d'independència feta pel Parlament o per l'Assemblea de Càrrecs Electes".

La DUI hauria d'anar acompanyada de gestos simbòlics com arriar la bandera espanyola del palau de la plaça Sant Jaume, i de l'alliberament de presos, el desenvolupament de les lleis de transitorietat i la petició del reconeixement internacional de la nova república.

 

 

L'ANC admet que tot plegat passa per la unitat d'acció de govern, Parlament, institucions i la mobilització ciutadana, una unitat d'acció que ara mateix no existeix i per la qual -diu el text- caldrà treballar activament.

"Perquè aquest escenari es desenvolupi amb èxit, cal idealment alinear els següents actors clau: el govern, el Parlament, la resta d'institucions i la ciutadania mobilitzada. Així, un cop tots aquests actors estiguin alineats amb l'objectiu, caldrà revalidar la declaració d'independència al Parlament i publicar-la al BOPC i al DOGC, fer una proclamació solemne de la república catalana davant del món, tot abaixant la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, demanar el reconeixement internacional de la independència de Catalunya, i constituir-se en estat. A partir d'aquí caldrà publicar els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els presos polítics i organitzar el retorn dels exiliats.

Les institucions i, si cal, la societat civil hauran d'activar el pla d'organització del territori d'una manera indefinida en compliment de la legislació vigent de l'estat constituït".

 

Tot i apostar per la via unilateral, l'independentisme reconeix que la millor manera seria un referèndum pactat amb l'Estat, però que aquest escenari no es produirà, ja que l'Estat el nega.

"Referèndum pactat amb l'estat espanyol com a resultat d'una negociació directa bilateral. Basant-nos en les manifestacions i la duresa dels fets dels darrers anys, considerem del tot ingenu entendre aquest escenari com a possible; per tant, malauradament, s'ha de descartar".

També posa en qüestió el concepte d'ampliar la base social, ja que -diuen- per més ampli que sigui, se seguirà negant un referèndum. A més reconeix que, després de les eleccions de diumenge passat, l'independentisme no serà determinant al Congrés i que la minoria de bloqueig que demanaven no s'ha aconseguit.

El full de ruta de l'ANC by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
ANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut