PSC, Cs i PP demanen revocar la Creu de Sant Jordi a De Gispert per un tuit polèmic

Torra ho ha descartat assegurant que la Creu premia tota una trajectòria, i dono aquesta polèmica per tancada"

RedaccióActualitzat

L'expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha publicat un polèmic missatge al seu compte de Twitter. Es tracta d'una piulada amb una imatge en què es vinculen les exportacions de porcs amb dirigents del PP i de Ciutadans. Un tuit que ja ha retirat.

PSC, Ciutadans i PP demanen que no se li concedeixi la Creu de Sant Jordi, una distinció que es va anunciar dimarts.

El missatge de l'expresidenta del Parlament deia "Catalunya augmenta les seves exportacions". I se celebrava que a polítics catalans d'aquestes formacions com Enric Millo, Inés Arrimadas, Juan Carlos Girauta o Dolors Montserrat se'ls hagi destinat a càrrecs a l'Estat o a l'exterior.

 


Després de retirar aquest tuit, l'expresidenta del Parlament ha fet una altra piulada demanant disculpes.



Demanen que es revoqui la concessió de la Creu de Sant Jordi a De Gispert

El PSC ja ha presentat al Parlament una proposta perquè es reconsideri el lliurament de la Creu de Sant Jordi. El líder del PSC, Miquel Iceta, ha criticat l'actitud de Núria de Gispert.

 

En el text, els socialistes recorden que De Gispert va ser reprovada pel Parlament "pels seus reiterats comentaris públics, vexatoris i excloents contra determinats diputats que representen, no només 1.100.000 votants, sinó també el conjunt de la societat catalana".
 

Inés Arrimadas carrega contra Núria de Gispert (EFE)


Ciutadans i PP demanen també que es revoqui la distinció a l'expresidenta del Parlament. Inés Arrimadas qualifica de "deliri separatista" que es concedeixi aquest guardó a De Gispert.


Tant Cs com els populars ja havien criticat, abans del polèmic tuit, que l'expresidenta de la cambra catalana rebés el guardó. El número dos de la candidatura del PP a les generals, Joan López Alegre, ho considera un "menyspreu" als catalans no independentistes.

 

 

Torra descarta retirar-li el reconeixement

El president Torra, des de  Waterloo, on ha comparegut en rosa de premsa per valorar els resultats electorals del 28A, ha donat per tancada la polèmica:

"Aquesta tema està resolt. La Creu premia tota una trajectòria, i dono aquesta polèmica per tancada."

 

Porcat es defensa

Hores després que aquest tuit es llegís a les xarxes, l'Associació Porcat ha assegurat que el tuit no els pertany i que algú anònim s'ha apropiat de la imatge.


El director de Porcat, Ricard Parés, afirma que ha molestat a l'associació que se la vinculi amb aquest tuit ja que no volen implicar-se mai en política.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut