Pablo Iglesias celebrant els resultats de Podem, ahir, a Madrid (EFE)
Pablo Iglesias celebrant els resultats de Podem, ahir, a Madrid (EFE)
Madrid

Pablo Iglesias diu que només negociarà amb qui tingui "tolerància zero amb la corrupció"

El líder de Podem ha anunciat que el primer que faran els seus diputats autonòmics i els seus regidors serà abaixar-se el sou

RedaccióActualitzat

El secretari general de Podem ha posat avui condicions per negociar amb els partits, després de les eleccions municipals i autonòmiques d'aquest diumenge. Pablo Iglesias ha avisat que la seva formació té "la mà oberta a negociar amb tothom", però només amb qui tingui "tolerància zero amb la corrupció", aposti per defensar els drets socials i vulgui "limitar les polítiques de retallades."

Iglesias ha explicat, en declaracions a la Cadena Ser, que els ciutadans "no han votat pacte, han votat canvi". I ha avançat que el primer que faran els seus diputats autonòmics i els seus regidors serà baixar-se el sou. El secretari general de Podem també ha revelat que la nit passada no va rebre cap trucada d'altres líders polítics, ni ell tampoc va trucar altres formacions perquè encara, diu, "no és el moment de parlar de pactes."

Les candidatures ciutadanes a llocs com Barcelona, Madrid, Santiago o La Corunya han tret molt millor resultat que la marca Podem a les eleccions autonòmiques, una circumstància que Iglesias ha valorat, afirmant que les grans ciutats són "l'epicentre de les transformacions polítiques i socials, i d'on procedeixen bona part dels suports de la seva formació.

Pablo Iglesias ha subratllat que "el canvi no s'atura aquí, el vent democràtic que està bufant ens portarà a les generals, i estem encantats d'assumir la responsabilitat de guanyar al PP a les eleccions generals del novembre". Segons el líder de Podem, els comicis d'aquest diumenge són només "el principi de la fi del bipartidisme."

Anar al contingut