Barcelona

Nadal descarta jutjar l'oferta d'Iberia per la terminal sud del Prat i insta les aerolínies a millorar les ofertes

La Generalitat no vol analitzar l'oferta que ha fet Iberia per optar a la nova terminal del Prat. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha descartat jutjar la proposta amb l'argument que ja ho faran "en el moment de decidir" a qui s'adjudica la terminal sud. Nadal, a més, ha demanat a les companyies aèries que s'esforcin a millorar les ofertes i a incentivar els vols transoceànics des de l'aeroport del Prat. També ha rebutjat analitzar l'oferta d'Iberia l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que, com el conseller, considera "prematur" estudiar ara la proposta.

Actualitzat

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques no ha volgut entrar en valoracions. “No jutjaré una oferta ara”, ha dit als periodistes després de presentar l’Enquesta de Mobilitat de Catalunya. Nadal ha optat per reclamar a les companyies aèries que siguin ambicioses i els ha recordat que la credibilitat de les ofertes per la T-Sud “s'haurà de sustentar en el suport i la infraestructura de caràcter financer que tingui cada companyia i aliança”.

Nadal ha remarcat que miraran el conjunt de les ofertes i adjudicaran la terminal “a les que donin més interconnexió a l’aeroport del Prat”. El conseller ha afegit que “el mercat” ajustarà el paper del Prat al conjunt d’aeroports d’Europa i ha evitat polemitzar amb la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que ha defensat l’actual model de gestió dels aeroports.

Pràcticament amb els mateixos arguments, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que estudiaran l’oferta “després de les vacances” i que “hi ha diverses propostes sobre la taula”.

L'oferta d'Iberia passa per obrir 10 línies intercontinentals fins al 2012 i la compra de 33 avions de nova generació però més petits que els d'ara.

Anar al contingut