La façana de l'edifici situat al carrer Ample 24 de Barcelona
La façana de l'edifici situat al carrer Ample 24 de Barcelona (Google Maps)

Multa de 420.000 euros a la propietat d'un bloc amb 14 pisos turístics il·legals a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona sanciona la propietat d'un immoble de Ciutat Vella que tenia una activitat turística sense llicència

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol multar amb 420.000 euros la propietat d'un edifici que llogava quasi tots els habitatges de l'immoble com a allotjaments turístics de manera il·legal.

La propietat de l'edifici del carrer Ample número 24 és una comunitat de béns familiar que llogava fins a catorze allotjaments a la finca a través de Booking i Airbnb sense cap autorització per a l'activitat turística.
 

Mesos d'investigació 

La sanció arriba després de mesos d'investigació per part dels inspectors municipals de la Direcció de Serveis d'Inspecció i de la Guàrdia Urbana, que han constatat que durant anys la propietat ha evitat expedients i sancions del consistori al·legant que llogava els habitatges de manera legal.

Els inspectors anaven obrint expedients i demanant les desactivacions dels anuncis, mentre la propietat afirmava que eren els inquilins els qui rellogaven els pisos.

Després de mesos de seguiment -l'Ajuntament segueix el cas des del 2018-, el mes d'abril passat es va poder constatar que catorze dels quinze pisos estaven ocupats per turistes. Al pis restant hi vivia una llogatera de renda antiga que gestionava la recollida de claus i entrades i sortides dels allotjaments turístics.

Aquesta activitat es considera una acció molt greu que ha donat lloc a l'inici d'un procediment sancionador amb la proposta de sanció ja citada. A més, l'Ajuntament enviarà el cas a l'Agència Tributària perquè l'infractor respongui, si s'escau, davant la hisenda pública.

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut