Mor el llegendari cantant Tony Bennett als 96 anys

En els últims anys va viure una popularitat renovada gràcies als seus duets amb Lady Gaga

RedaccióActualitzat

El cantant nord-americà Tony Bennett ha mort als 96 anys a Nova York. L'artista novaiorquès, considerat una de les veus històriques del crooning juntament amb mites com Frank Sinatra o Dean Martin, deixa un llegat de més de 70 anys als escenaris.

Bennett, nascut el 1926, va mantenir pràcticament intacta la seva popularitat fins als últims anys de la seva carrera, gràcies als seus duets amb artistes de renom com Lady Gaga o Amy Winehouse.

El febrer del 2021 la seva dona, Susan Bennett, va explicar que cinc anys abans, el 2016, havien diagnosticat Alzheimer al cantant, fet que va impedir que seguís gravant i compareixent públicament.

Va ser l'agost d'aquell mateix any que va aparèixer amb Lady Gaga al Radio City Music Hall, a l'espectacle "One last time". Després d'aquell esdeveniment, l'artista no va tornar a comparèixer públicament fins que, aquest divendres, la seva publicista Sylvia Weiner n'ha confirmat la mort.


Més de 70 anys de carrera

La seva extensa carrera va començar el 1936, quan va actuar davant l'alcalde de la seva ciutat, Nova York, amb només deu anys. L'any 1950 l'artista novaiorquès va fitxar per Columbia Records, i el 1952 va publicar el seu primer disc. Va ser deu anys després, el 1962, quan va arribar a l'estrellat amb "I left my heart in San Francisco".

"Soc un tenor que canta com un baríton", s'autodefinia el cantant. "Gaudeixo entretenint el públic, fent-los oblidar els seus problemes. Crec que la gent es commou si sent una cosa sincera i honesta."

L'any 2014, amb 88 anys, Bennett va trencar el seu propi rècord com l'artista viu de més edat amb un àlbum al número 1 de la llista Billboard 200 amb "Cheek to cheek", un projecte de duets amb Lady Gaga.

Tres anys abans ja havia encapçalat les llistes d'èxits amb "Duets II", amb estrelles contemporànies com la mateixa Lady Gaga o Carrie Underwood i Amy Winehouse.

Bennett va tancar la seva carrera publicant més de 70 discos que li van valdre 19 premis Grammy, 17 dels quals els va guanyar passada la seixantena d'edat.

El cantant nord-americà també va deixar marca en el món del cinema. Va debutar a la gran pantalla el 1966 amb "El Óscar", i el 1999 va interpretar-se a si mateix a "Una teràpia perillosa", una comèdia protagonitzada per Robert De Niro i Billy Crystal. A més, també va interpretar-se a si mateix en una de les sèries d'animació més mítiques de tots els temps, "Los Simpson".

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut