Sant Sebastià

Milers de persones surten als carrers de Sant Sebastià per reclamar l'absolució dels acusats en el "cas Bateragune"

Milers de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Sant Sebastià per mostrar el seu rebuig al judici pel "cas Bateragune", que s'està celebrant des de dimarts a l'Audiència Nacional a Madrid, i reclamar l'absolució dels encausats. Entre ells es troben el dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi i antics responsables del sindicat LAB, acusats d'intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna amb el nom de Bateragune. En acabar la marxa s'ha llegit un comunicat en què s'ha reclamat "democràcia per als ciutadans d'Euskal Herria".

Actualitzat
La marxa ha arrencat quan faltaven deu minuts per les sis de la tarda del túnel de l'Antiguo de la capital guipuscoana sota l'eslògan "Epaiketa politikorik ez. Aterabideak aurrera" ("Judicis polítics no. Sortides endavant") en una pancarta que duien els convocants de la manifestació. Algunes de les cares conegudes que la portaven eren l'antic coordinador d'Ezker Batua, Javier Madrazo, o el representant de CCOO Jesús Uzkudun.

La caminada ha transcorregut pel passeig de la Conxa i el centre de la ciutat. Quan ha finalitzat, uns minuts després de les set, s'ha llegit un comunicat. En la declaració s'ha assenyalat que ara és el moment "d'exterioritzar la consciència crítica de la societat basca". A més, s'ha instat la justícia espanyola a "prendre nota" del caràcter reivindicatiu i multitudinari de la jornada.

El text ha tornat a reclamar "democràcia per als ciutadans d'Euskal Herria", un "respecte efectiu envers els drets civils i polítics" del poble basc i l'arxivament dels sumaris oberts pels casos d'il·legalització.

Després de recordar els casos precedents d'"Egunkaria" i Udalbitza, que van acabar amb l'absolució dels encausats un cop superat un llarg procés judicial, el manifest ha finalitzat amb tota una declaració d'intencions: "No volem polítiques repressives dels estats espanyol i francès contra el nostre país, no volem la violència d'ETA. Volem pau."

Finalment, els organitzadors de l'acte han destacat haver rebut un document de suport arribat des de Catalunya subscrit per 90 persones, entre els quals es troba l'expresident d'Esquerra Josep-Lluís Carod-Rovira.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut