En directe al plató de TV3

Mas: "No puc rebutjar qualsevol opció si hi ha gent que empeny, però no és el meu desig"

L'expresident de la Generalitat, després de deixar d'estar inhabilitat, diu que no lluitarà per ser candidat en les pròximes eleccions catalanes i que vol dedicar-se a les idees, al país del futur i a identificar talent polític

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha estat entrevistat aquest dissabte al programa "Preguntes Freqüents" de TV3, just quan expirava la seva condemna per inhabilitació arran del referèndum del 9 de novembre del 2014. A mitjanit han sonat uns senyals horaris que han marcat el final de la inhabilitació.

Mas n'ha fet balanç:

"He estat gairebé tres anys inhabilitat, però a mi no em preocupava massa. El març del 2017, la meva trajectòria política ja l'havia feta."

Sobre el seu futur polític i sobre si podria encapçalar la llista de JxCat en les pròximes eleccions catalanes, Mas ha dit:

"Ara puc ser candidat, però vull una altra cosa. Jo no lluitaré per ser candidat. La resposta definitiva no li puc donar. Només quan JxCat hagi aclarit la seva estructura, llavors podré prendre l'ultima decisió."

Mas ha volgut explicar què vol fer i què segur que no farà:

"El que jo vull i pel que lluitaré és dedicar-me a les idees, al pensament, al país de futur i a identificar talent polític de persones concretes i que siguin persones de vàlua. No m'apartaré de la política, però la pots fer des de molts aspectes".

"El que segur que no faré serà cap operació que no sigui una operació d'unitat dins el món que represento. Qualsevol operació que es faci que no sigui d'unitat interna, la puc arribar a comprendre, però no l'encapçalaré."

Sobre la possibilitat de formar part d'una "llista de presidents", Mas ha assegurat que "ningú me n'ha parlat; si em parlen de qualsevol cosa que serveixi per tirar endavant, jo escoltaré. Però no és el que desitjo. No puc rebutjar qualsevol possibilitat si hi ha molta gent que empeny en aquest sentit, però no és el meu desig, no és la meva voluntat. Escoltaré i intentaré trobar una solució que no passi per mi."

I ha insistit:

"L'etapa que jo podia liderar ja ha passat. La situació és la que és. Em queda el compromís i el sentit del deure i la responsabilitat. No soc insensible, però les meves preferències són clares"

Sobre el lideratge de JxCat, ha estat categòric:

"Hi ha el president Puigdemont"

I sobre si Puigdemont anirà a les llistes electorals, ha dit:

"Mentre no es defineixi quin és el paper del president Puigdemont en aquesta llista, no opinaré. La decisió, probablement, encara no la té presa."

ARXIVAT A:
Artur Mas
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut