Servei d'Atenció Ciutadana de la Generalitat
Servei d'Atenció Ciutadana de la Generalitat
Barcelona

Les trucades al 012 costaran un 50% menys de mitjana a partir del gener

El telèfon d'atenció ciutadana aplicarà una tarifa plana i totes les consultes tindran un cost fix equivalent a una trucada de 160 segons

RedaccióActualitzat

Els usuaris que facin una consulta al 012 a partir de l'1 de gener se'ls reduirà el cost de la trucada un 50% de mitjana.  Des de diumenge, s'estableix una tarifa plana equivalent a trucades de 160 segons, independentment del temps que duri. L'import variarà segons les tarifes que cada companyia apliqui en els seus contractes de servei per a una trucada de 160 segons.

Aquesta mesura, que ja es va anunciar el 16 de novembre passat, recull les demandes de la ciutadania i d'institucions com el Síndic de Greuges. L'ha anunciat la Generalitat a través d'un comunicat.

Segons ha explicat a l'agència EFE el director general de l'Agència d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, actualment els usuaris paguen entre 66 cèntims i 1,30 euros per una trucada d'uns 3 minuts. Amb l'entrada en vigor de la tarifa plana, la trucada costarà entre 33 i 68 cèntims, depenent de la companyia telefònica que es tingui.

També a partir de l'1 de gener, el telèfon 932 142 124 substituirà l'actual 902 400 012 per a les trucades que es facin des de fora de Catalunya.

El 012 s'ha anat transformant amb els anys en una plataforma multicanal que gestiona l'atenció ciutadana amb una visió de futur, capaç d'integrar-hi qualsevol canal de comunicació i establir una xarxa de serveis d'atenció telefònica des d'un únic número de telèfon. Actualment, el 012 ofereix atenció de més de 70 serveis especialitzats, per telèfon i també per missatgeria instantània, amb Telegram.

Durant el 2016, el telèfon 012 ha atès més d'un milió de consultes i l'índex de satisfacció dels usuaris és de 4,67 sobre 5.

El contracte, ofert per una empresa especialitzada, té un cost de 3,3 milions d'euros anuals a càrrec dels pressupostos de la Generalitat.

 

 

Anar al contingut