Captura de Google Street View de l'edifici on hi ha l'institut
L'Institut Antoni Torroja ha contractat un exalumne com a professor a través de l'AMPA (Google Street View)
Cervera

Les famílies d'un institut de Cervera contracten un exalumne perquè no hi ha substituts

El director de l'IES Antoni Torroja es queixa que molts centres no troben substituts perquè les borses s'han buidat i per això han contractat l'exestudiant a través de l'AMPA

RedaccióActualitzat

A l'Institut Antoni Torroja, de Cervera, a la Segarra, han estat sense professor de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials des de les vacances de Nadal. Trobar substitut a les llistes d'Educació ha estat una missió impossible i per això el centre ha recorregut a les famílies dels alumnes per poder contractar un exalumne com a professor.

Les mateixes famílies, preocupades perquè la matèria entra als exàmens de la selectivitat, "van proposar recórrer als fons de què disposa l'AMPA per contractar l'exalumne", ha explicat el director, Ramon Pollina.

"Com a institut no tenim capacitat de contractació, però l'AMPA sí que en té i hem utilitzat aquest recurs perquè vèiem que la falta de professor no tenia solució", ha argumentat.

Segons Pollina, des de l'entrada de 3.500 docents al sistema al gener per reduir l'horari lectiu del professorat, "les borses de substitucions estan buides". Això causa "problemes en molts instituts" per trobar personal.

Un estudiant de tercer de Ciències Exactes

El noi contractat estudia tercer curs de Ciències Exactes i té experiència fent classes de reforç de diverses matèries, entre les quals hi ha Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, segons ha explicat el director de l'IES.

"Des del centre li donarem tot el suport, però sabem que té experiència impartint aquesta assignatura i per això se l'ha contractat", ha destacat el director.

 

 

Educació els va denegar la proposta

Pollina diu que, abans que l'AMPA fes la proposta, l'institut va plantejar-ho als Serveis Territorials de la conselleria. "Ens van contestar que no es podia contractar l'exalumne", lamenta.

I afegeix que espera la trucada de l'administració recriminant-li la contractació, però té clar què els dirà: "No podíem fer una altra cosa."

El director reclama més flexibilitat en la contractació de substitucions perquè "és un problema generalitzat".

"Ens prenem molt seriosament l'educació dels nostres alumnes i ens preocupen les nostres famílies", i per això, "davant la falta de resposta de l'administració al problema", van tirar endavant la contractació per part de l'associació de mares i pares.

Ramon Pollina ha explicat que les direccions de la zona es reuniran amb la conselleria pròximament i els traslladaran aquesta dificultat.

Sense anar més lluny, al mateix IES Antoni Torroja tenen problemes per cobrir baixes d'alemany des d'abans de les vacances de Nadal i de religió des de principis de curs.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut