Marine Le Pen (Reuters)
Marine Le Pen (Reuters)
Brussel·les

Le Pen perd la immunitat per piular fotos sanguinàries d'Estat Islàmic

Aquest és el segon revés del Parlament europeu a la líder de l'extremadreta, candidata a les eleccions franceses de l'abril, en deu dies

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu ha retirat la immunitat parlamentària a la líder de l'extremadreta francesa, Marine Le Pen, per haver difós imatges d'execucions d'Estat Islàmic al seu compte de Twitter.

L'aixecament de la immunitat té caràcter immediat i ha estat votat avui per una àmplia majoria del plenari. Aquest pas permetrà a la justícia francesa jutjar Le Pen per haver publicat tres fotos sanguinàries d'Estat Islàmic al seu compte de Twitter fa un any. La publicació d'imatges violentes pot comportar tres anys de presó i una multa de 75 mil euros.

Le Pen les hauria publicat com a resposta a un periodista que havia comparat la seva formació amb el grup terrorista. Entre les imatges hi havia el cadàver del periodista nord-americà James Foley, que va ser decapitat.

No és el primer revés del Parlament europeu a Le Pen

Fa deu dies també se li va rebaixar el sou de diputada per haver passat com a despeses parlamentàries els salaris d'assistents seus que treballaven a París i no pas a Brussel·les. Pels dos casos, ara la líder del Front Nacional es podria veure obligada a declarar en plena campanya electoral.

Le Pen es nega a tornar els 300.000 euros que li reclama Brussel·les

Le Pen és la favorita per guanyar la primera volta per bé que perdria de llarg la segona, ja fos amb el candidat centrista Manuel Macron o amb el conservador François Fillon.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut