Pla general dels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré parlant de la passarel·la del Liceu Escolar de Lleida als assistents a l'Arquitectour…
Pla general dels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré parlant de la passarel·la del Liceu Escolar de Lleida als assistents a l'Arquitectour, el 3 d'octubre de 2020. (Horitzontal)

L'Arquitectour dóna a conèixer la canalització del riu Segre a Lleida través d'una ruta guiada per les tres passarel·les

Actualitzat

ACN Lleida.-Una vuitantena de persones han participat aquest dissabte al matí a la 6a edició de l'Arquitectour, que enguany ha donat l'oportunitat de conèixer la canalització del riu Segre a Lleida a través d'una visita guiada per les tres passarel·les que el travessen. La iniciativa està organitzada per la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya en motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, que enguany té lloc el proper dilluns dia 5 d'octubre. L'activitat d'aquest any s'ha fet a l'aire lliure i els participants s'han dividit en dos grups de quaranta persones per garantir les mesures de seguretat derivades de la pandèmia.

Malgrat els dubtes inicials, el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Víctor Pérez Pallarès, s'ha mostrat "molt satisfet per l'èxit de convocatòria", ja que les entrades es van exhaurir dos dies abans de l'acte. "Finalment hem pogut tirar endavant aquesta sisena edició adaptant-la a la nova situació i fent un Arquitectour a l'aire lliure i per això vam pensar en aquest magnífic espai que tenim a Lleida com és el nostre riu Segre", ha indicat Pérez Pallarès.La primera parada de la ruta ha estat la passarel·la dels Camps Elisis, on els arquitectes Joan Pere Ravetllat i Carme Ribas, autors de l'obra, han explicat que l'espai buit entre els Camps Elisis i el nou mur de ribera permet ordenar una major embocadura del pont que es perllonga. També han afegit que es tracta d'un espai d'estada per a la contemplació de la vista sobre la ciutat vella i la Seu i que, al mateix temps, ofereix un racó d'ombra sobre el parc fluvial.La ruta ha continuat per la passarel·la del Liceu Escolar i la plaça Blas Infante, obra dels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré. Els dos autors han explicat que la plaça es va concebre com a mirador damunt del riu sobre la ciutat i com a porta d'accés al Parc del Segre, separant-la del recorregut de vianants que travessen el riu. Així mateix, l'efecte de lloc a resguardar-se del trànsit s'accentua per mitjà de la separació de rasants i del tractament dels paviments.Finalment, la tercera parada ha estat a la passarel·la Maristes, la darrera construcció, que data de l'any 2010. En aquest cas, el seu arquitecte, Ramon Domènech també ha acompanyat els visitants. La part principal de la passarel·la, feta de formigó, és el que marca l'itinerari directe entre un marge de riu i l'altre. Comença amb la marquesina de benvinguda i augmenta l'ample efectiu fins als 7,75 m, permetent a més el descans i la relació entre els vianants. Per últim, una rampa dins de la mateixa passarel·la condueix, en suau descens, cap al passeig i zona enjardinada de la canalització.La iniciativa, que és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania, va néixer amb la voluntat de difondre i de posar en valor l'arquitectura contemporània i el patrimoni històric de la ciutat, en motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, que aquest any se celebra el proper dilluns, 5 d'octubre.

Anar al contingut