Vin Diesel és molt conegut pel seu paper de Dominic Toretto a "Fast & Furious" (Europa Press/Universal)

L'actor Vin Diesel, denunciat per agressió sexual per una antiga assistenta

Els fets haurien passat el 2010 en un hotel d'Atlanta, durant el rodatge de "Fast & Furious 5" i s'han pogut denunciar ara per l'entrada en vigor d'una nova llei a Califòrnia

L'actor nord-americà Vin Diesel, conegut pel seu paper protagonista a dues sagues de pel·lícules amb gran èxit d'audiència, "Jumanji. Los guardianes de la galaxia" i "Fast & Furious", ha estat denunciat per agressió sexual al Tribunal Suprem de Los Angeles. 

La denunciant és Asta Jonasson, que diu que l'agressió va passar el 2010, durant el rodatge de la pel·lícula "Fast & Furious 5", quan ella treballava d'assistenta de Diesel.

Jonasson assegura que l'actor i productor va fer-li tocaments, va fer-li un petó forçat i va subjectar-la contra la paret per obligar-la a tocar-li el penis abans de masturbar-se davant d'ella. Els fets haurien passat a l'habitació de l'actor a l'hotel St. Regis d'Atlanta, on ell també hauria mirat de forçar-la al llit.

Vin Diesel en un acte a Los Angeles el maig del 2019 (Europa Press/Kay Blake/ZUMA/Wire/DPA)

El text de la denúncia explica que "Jonasson va lluitar de manera sostinguda per alliberar-se'n, mentre deia repetidament que no" a Diesel, que va ignorar el seu "no consentiment". 

També que "incapaç d'escapar, va tancar els ulls, temorosa de fer enfadar Vin Diesel si el rebutjava més i intentant dissociar-se [del que estava passant] mentre desitjava que l'agressió s'acabés".

Explica, a més a més, que l'endemà va ser acomiadada, tot i que havia estat contractada poc més d'una setmana abans per a tot el temps de rodatge de la pel·lícula.

Per aquest motiu, Jonasson també ha denunciat l'empresa de Diesel, One Race Productions, i la germana de l'actor, Samantha Vincent, que n'és la presidenta i que és qui va acomiadar-la.

Vin Diesel durant la presentació de la pel·lícula "Fast & Furious 8", l'abril del 2017 (Europa Press)

Segons la denúncia, Jonasson "es va sentir com si fos un tros de porqueria que s'havia de llençar". També que "es va sentir desemparada" i que "va qüestionar-se (...) si una carrera exitosa requeria un intercanvi del seu cos per a un ascens".

Aquesta seria la segona situació violenta que va patir Jonasson el poc temps que va estar contractada per One Race Productions, perquè la denúncia també recull un intent d'agressió per part d'un supervisor que, després de citar-la a la seva habitació, va treure's la camisa, va estirar-se al llit i va dir-li que anés amb ell. En aquest cas, ella va poder sortir de l'habitació.  

La denúncia s'ha presentat a l'empara de la llei de responsabilitat per abusos sexuals i encobriment de Califòrnia, que va entrar en vigor al gener i dona un termini de tres anys per denunciar agressions sexuals que hagin prescrit.

A més de per agressió sexual, la denúncia també és pels delictes de discriminació per raó de gènere, acomiadament improcedent, represàlies i supervisió negligent. 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut