Oficines de l'Agència Tributària de Catalunya

La llista de 51 morosos de la Generalitat; un casino de Badalona, el que més deu

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) té una cinquantena de morosos que deuen en total uns 90 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Catalunya té una cinquantena de morosos que deuen més de 600.000 euros a la hisenda catalana. Entre tots, sumen un deute de 88,5 milions d'euros tal com consta a la llista de deutors de l'Agència Tributària del 2021.

El que més deu és PlayBadalona, antiga propietària del bingo Augusta que va fer fallida el 2018, i acumula un deute de 10 milions. Per darrere hi ha les germanes Maria Carmen i Maria del Mar Ballbé Anglada, del sector immobiliari de Terrassa, que acumula més de 7 milions de deute, i que l'any passat encapçalaven la llista. I després la segueixen Rec Madral i Riera de Cabanyes, dues companyies d'aigua amb un deute de més de 6 milions cadascuna.

Per primera vegada, s'ha rebaixat del milió als 600.000 euros el deute per aparèixer a la llista. Els morosos estan relacionats amb els impostos que gestiona l'Agència Tributària, com són patrimoni, successions i donacions, o sobre la taxa del joc i el cànon de l'aigua.

L'any 2020, amb el llindar al milió d'euros, hi havia 17 deutors que sumaven 36 milions de deute i el 2019 n'hi havia 9 que devien uns 15 milions d'euros.

La publicació de la llista, consultable a la seu electrònica de l'ATC, s'emmarca en el pla de reducció del frau fiscal 2019-2022, i correspon als contribuents que, amb data del 31 de desembre del 2021, tenien deutes i sancions tributàries pendents de pagament i corresponents als tributs propis o als cedits per l'Estat que gestiona l'ATC.

Aquesta és la llista sencera de deutors:

 

 

ARXIVAT A:
Agència Tributària
Anar al contingut