La Fiscalia estudia accions legals contra la mare d'Alves per difondre imatges de la víctima

A més, l'advocada de la jove ja hauria denunciat la mare del futbolista i el diari La Razón per revelar la seva identitat

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Barcelona estudia emprendre accions legals contra la mare de Dani Alves per difondre imatges de la víctima. I en paral·lel, l'advocada de la jove ja l'hauria denunciada, tant a ella com al diari La Razón, per revelar i difondre la seva identitat, segons avança el diari ARA.

I és que a un mes de celebrar-se el judici contra el futbolista, Lucia Alves ha compartit a les xarxes socials imatges de la noia que va denunciar el seu fill per violació i en revela el nom i dades personals.  

"Qui confia en Déu ja no perd la batalla", es pot llegir en una de les publicacions de la mare del futbolista juntament amb un vídeo on apareix la víctima ballant i celebrant el seu aniversari.

A més, en una altra publicació es veuen aquestes imatges al mateix temps que una advocada brasilera defensa el futbolista i reivindica la seva innocència.

Per la seva banda, el diari La Razón s'ha fet ressò de la notícia compartint captures d'aquestes publicacions en què s'apreciava la cara de la noia. Tot i que el mitjà ja les ha esborrades, l'advocada de la víctima hauria fet extensible la denúncia també cap a aquest diari.
 

L'advocada de la víctima denunciarà qui en difongui les imatges

El jutjat de Barcelona que ha investigat el cas va demanar a les parts que preservessin la imatge i la identitat de la víctima, i fins ara no s'havia filtrat ni el nom ni cap fotografia seva. Ara la difusió del vídeo suposa una revictimització de la noia, es qüestiona la seva integritat i es tracta de desacreditar-la.

Tot plegat podria incórrer en un delicte contra la integritat moral i de revelació de secrets, però tant la Fiscalia com l'advocada de la víctima es trobaran amb la dificultat de perseguir un fet que s'hauria comès fora d'Espanya (al Brasil) i per una ciutadana no espanyola. El que sí que poden demanar és la retirada de les imatges a les xarxes socials.

De fet, l'advocada de la víctima ja ha anunciat que farà extensiva la denúncia "contra totes aquelles persones o mitjans que difonguin les imatges" de la jove o en facilitin qualsevol informació, directa o indirecta, que permeti la seva identificació.

En un comunicat, Ester García ha advertit que aquesta difusió "constitueix un delicte flagrant". "És lamentable que avui se segueixi intentant destruir les persones que s'atreveixen a denunciar", afegeix.
 

Qüestionar la víctima

La presidenta de l'Associació de Dones Juristes Themis, Pino De la Nuez, adverteix, en declaracions a l'agència EFE, que difondre imatges de víctimes d'agressions sexuals és delicte. I la intenció dels que el perpetuen sol ser "qüestionar la veracitat de la víctima, danyar i acovardir", i un cop feta la publicació "el mal està fet".

De la Nuez ha recordat que en el cas de La Manada de Pamplona es va condemnar a dos anys i cinc mesos de presó el director d'un diari digital per publicar dades sobre la identitat de la jove, i a dos anys de presó dues persones més que també van difondre dades d'ella.

A més, De la Nuez ha posat en relleu que "a qui s'ha de qüestionar en aquest cas és a ell, perquè va canviar de versió diverses vegades". "No es pot retreure a la víctima que denunciï", ha defensat, asseverant que aquesta "té dret a seguir la seva vida" després d'una agressió d'aquest tipus, i això no s'ha de debatre ni en aquest cas ni en altres.

En la mateixa línia s'ha expressat l'exministra d'Igualtat, Irene Montero, a la xarxa social X:

 

L'acusació eleva la petició a 12 anys de presó

Pel que fa als càrrecs contra el futbolista, la Fiscalia de Barcelona li demana nou anys de presó, a més de deu anys de llibertat vigilada i una indemnització de 150.000 euros per a la víctima. D'altra banda, l'acusació particular eleva a dotze anys la petició, la pena màxima establerta al Codi Penal espanyol per a aquest delicte.

En aquest sentit, el judici contra Dani Alves, acusat d'agressió sexual i en presó preventiva des del 20 de gener, està previst que comenci el 5 de febrer a l'Audiència de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualDaniAlves
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut