L'exfutbolista del Barça Dani Alves està acusat de violar una noia de 23 anys
Dani Alves està en presó preventiva des que el van detenir, el 20 de gener (Europa Press)

Dani Alves dona una nova versió, a petició pròpia, per intentar sortir de la presó

El jugador brasiler admet per primer cop una penetració vaginal, però diu que va ser consentida

RedaccióActualitzat

L'exfutbolista del Barça Dani Alves ha tornat a declarar aquest matí, a petició pròpia, davant la jutgessa que l'investiga per, presumptament, violar una noia de 23 anys al lavabo de la discoteca Sutton de Barcelona. Fa tres mesos que Alves va ingressar a la presó i, donant una altra versió dels fets, la quarta, la defensa d'Alves pretén que pugui quedar en llibertat condicional fins al judici.

Alves, de 39 anys, havia de comparèixer a partir de les 10.30 a la Ciutat de la Justícia, però, segons fonts judicials, hi ha hagut un error en el trasllat que els Mossos d'Esquadra han de fer des de la presó de Brians 2. Això ha fet que a l'hora indicada encara no fos al complex judicial per comparèixer davant la titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona.

Finalment, ha comparegut davant la magistrada minuts abans de les 12.40 i ha declarat durant una mica menys de mitja hora a porta tancada. L'esportista està empresonat des que el van detenir, el 20 de gener passat.

Segons han informat fonts jurídiques, l'exjugador ha admès per primer cop que va penetrar vaginalment la jove denunciant, però que va ser de forma consentida. Alves ha assegurat que va mentir per ocultar la infidelitat a la seva parella, cosa que el tenia "obsessionat".

El jugador brasiler ha tornat a donar la seva versió del que va passar, emparant-se en un article de la llei d'enjudiciament criminal que permet a un investigat declarar tantes vegades com cregui oportunes durant el seu procés penal.

La defensa d'Alves, Cristóbal Martell, té previst demanar-ne d'aquí uns dies la llibertat provisional per escrit, amb les mesures cautelars que la justícia consideri oportunes.
 

Les diferents versions d'Alves fins ara

Inicialment, en la declaració del 20 de gener, l'esportista va afirmar que no coneixia la víctima. Després va admetre que havien coincidit al lavabo de la discoteca, però sense que passés res entre ells. I, finalment, quan la jutgessa va confrontar les seves explicacions amb les proves biològiques, va assegurar que la noia li havia practicat una fel·lació, de forma consentida. Ara ha admès també una penetració vaginal.

Alves, a la gala del premi Earthshot, a Londres, l'octubre de 2021
Alves, a la gala del premi Earthshot, a Londres, l'octubre del 2021 (Europa Press/Dominic Lipinski)

Alves va justificar els canvis de relat amb l'argument, primer, que volia protegir la noia. Posteriorment, va al·legar que pretenia ocultar la infidelitat davant la seva esposa, la model Joana Sanz, que al març va anunciar a través de les xarxes socials la intenció de separar-se d'ell després de vuit anys de matrimoni.

L'investigat va comptar primer amb l'assessorament de l'advocada Miraida Puente Wilson, però després la va rellevar Cristóbal Martell. En el recurs que va presentar, sense èxit, per sortir de la presó, ja signat per Martell, l'esportista es va aferrar a la versió que va mantenir relacions sexuals consentides amb la denunciant, sense més concrecions.
 


Les proves d'ADN acorralen Alves

Les proves d'ADN van confirmar que la denunciant tenia restes de semen d'Alves a la vagina, cosa que contradeia l'última versió del futbolista davant la jutge, en què només va admetre sexe oral.

En contrast amb el relat congruent de la víctima, el fet que Alves anés canviant de versió, les contradiccions en què va caure i les proves biològiques van ser alguns dels motius pels quals la jutge instructora el va enviar a la presó, sense fiança.

La investigació també el contradiu per altres indicis que l'inculparien, com les ferides als genolls de la víctima, així com la declaració que van fer les persones que la van atendre en un primer moment.

El 21 de febrer, l'Audiència de Barcelona va acordar mantenir-lo en presó preventiva en considerar que hi havia un risc de fugida "elevat" i que els indicis contra ell són "severs" i "diversos".

 

ARXIVAT A:
JudicialDaniAlves
Anar al contingut