La Manada: demanen dos anys i mig de presó per difondre imatges de la víctima

L'internauta està acusat de difondre dades personals i fotografies de la víctima i de la seva violació en un fòrum d'internet

RedacccióActualitzat

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a un internauta de Barcelona acusat de difondre dades personals i fotografies de la víctima de La Manada de Pamplona i de la seva violació, en un fòrum d'internet, amb la finalitat de "riure's" d'ella.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés EFE, el ministeri públic acusa l'investigat, Eric, de 40 anys i veí de Barcelona, d'un delicte contra la integritat moral en concurs amb un altre de revelació de secrets i demana que també se'l condemni a pagar una multa de 3.600 euros i una indemnització de 5.000 euros a la víctima.

La Fiscalia sosté en el seu escrit que l'acusat, un internauta seguidor de La Legió, va publicar les imatges i dades de la víctima de la violació múltiple dels Sanfermines en una pàgina web denominada Foroparalelo.com, amb la intenció de "burlar-se i causar inquietud moral" a la jove.

 

Difondre imatges sense autorització

En tres posts d'internet, afegeix el ministeri públic, l'acusat va penjar dades i imatges que havien estat ja publicades per terceres persones en altres fòrums d'internet, procedents de diferents pàgines de xarxes socials, de la mateixa víctima o de les seves amistats.

Entre les dades difoses per l'acusat, sosté la Fiscalia, figurava el nom i cognoms de la dona, la seva formació i zona de residència, així com diverses fotografies, una del seu DNI i una altra d'un dels moments de l'agressió sexual múltiple que va patir per part dels cinc violadors, que s'autodenominaven La Manada, al replà d'un edifici de Pamplona.

Segons l'escrit d'acusació, les imatges difoses sobre la violació dels Sanfermines han estat obtingudes "per una persona desconeguda" de la gravació que els membres de La Manada van fer amb els seus telèfons mòbils mentre l'agredien sexualment i, per tant, sense coneixement ni autorització de la víctima.

L'acusat, que va ser identificat per la Policia Nacional, va al·legar en la seva declaració davant del jutge instructor que es va limitar a fer una captura de pantalla de dades d'imatges de la víctima que circulaven per internet i que les va utilitzar per replicar, en un xat de dimensions menors, un internauta. A més, va afegir que no disposa de wifi a casa seva, per la qual cosa va utilitzar el d'una veïna.

 

Error de seguretat

La difusió de dades i imatges de la violació dels Sanfermines va derivar d'un error de seguretat en la divulgació de la sentència de La Manada a la premsa a l'abril del 2018, atès que, encara que tenia les dades de la víctima esborrades, incloïa en els marges un codi de seguretat que permetia accedir a l'original complet en la pàgina web del Govern Foral.

Encara que aquest codi va ser posteriorment desactivat, les dades personals i imatges de la jove madrilenya víctima de La Manada van acabar circulant per les xarxes socials.

ARXIVAT A:
JudicialInternetLa ManadaViolència masclista
Anar al contingut