Comissió de Gestió de la Ciutat de la Paeria de Lleida celebrada aquest dimecres
Comissió de Gestió de la Ciutat de la Paeria de Lleida celebrada aquest dimecres

La comissió de Gestió de la Ciutat de la Paeria de Lleida avala cedir una finca per a construir-hi un centre de culte

Actualitzat

ACN Lleida - La comissió de Gestió de la Ciutat de la Paeria de Lleida ha informat favorablement la proposta d'aprovació dels plecs de clàusules per a licitar la concessió d'una finca al polígon Camí dels Frares per a la construcció d'un centre de culte. L'equip de govern ha detallat als grups que abans de triar aquesta finca s'han valorat tots aquests aspectes i també s'han descartat altres ubicacions possibles, sigui perquè no complien la normativa, perquè ja estaven destinades a altres equipaments o bé perquè seran necessàries per donar serveis als futurs nous barris de la ciutat.  La proposta haurà de ser aprovada, si s'escau, al pròxim ple municipal.

La tinent d'alcalde i regidora d'Agenda Urbana, Begoña Iglesias, ha destacat que durant la reunió s'ha fet una explicació àmplia dels condicionants urbanístics i els que imposa l'ordenança municipal d'establiments de pública concurrència per encabir un temple de grans dimensions, en especial pel fet que cal que sigui un edifici aïllat, en un solar qualificat per a equipaments i amb unes condicions de mobilitat determinades.

Ampliació del servei de conservació de llibres del CSUC

Durant la sessió també s'ha informat els grups de l'ampliació de la col·laboració entre la Paeria i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) per tal de duplicar la superfície del servei de conservació de llibres que aquest ens presta dins el parc científic de Gardeny.

Es tracta de l0equipament anomenat Garantia d'Espai per a la Preservació de l'Accés (GEPA), que actualment està instal·lat a l'edifici H6 de l'antiga caserna d'Infanteria i que funciona com un servei de dipòsit cooperatiu per emmagatzemar i conservar documents de baix ús, garantir-ne la seva preservació futura i l'accessibilitat. Ara passarà a ocupar també l'edifici contigu, l'H5.

L'operació es farà mitjançant una concessió administrativa per adjudicació directa d'aquest edifici, de 5.316 metres quadrats de sostre edificable. La durada de la concessió serà la mateixa que la de l'H6 i conclourà al març de 2057. La comissió ha informat avui de la licitació d'aquesta concessió.

Anar al contingut