Barcelona

Els sindicats d'Iberia temen que la pèrdua del "handling" suposi l'acomiadament de fins a 900 llocs de treball

Els sindicats UGT i CCOO a Iberia han afirmat que temen que la decisió de concedir la llicència de "handling", el servei d'assistència a terra a passatgers i avions al Prat, suposi la pèrdua d'entre 700 i 900 llocs de treball, d'un total de 2.500. Segons els sindicats, la plantilla "està totalment descol·locada" des que l'ens AENA ha anunciat que Iberia perdia aquesta llicència en benefici d'una UTE, una unió temporal d'empreses, formada per Flightcare (FCC), Globalia Handling (Air Europea), Islas Airways (una petita empresa d'aviació canària) i Newco Airport Services (Spainair).

Actualitzat
El responsable d'UGT a Iberia, Omar Minguillón, ha explicat que el 60% del personal d'assistència en terra d'Iberia a Barcelona treballa per a la mateixa companyia, mentre que la resta ofereix serveis a altres aerolínies. Aquest últim col·lectiu podria perdre la seva ocupació després de la decisió d'AENA, ha assegurat el sindicalista d'UGT, que ha qualificat aquesta decisió d'"error polític molt gran".

El president del comitè d'empresa del personal de terra d'Iberia a l'aeroport de Barcelona, Jorge Gómez (CCOO) ha denunciat que "darrere d'aquesta decisió hi ha pressions polítiques" i ha recordat que aquestes "tenen conseqüències laborals". "No es pot jugar amb el lloc de treball de la gent", ha afirmat Gómez.
Anar al contingut