Els moviments antivacunes i Josep Pla, a l'examen de català de la selectivitat
Estudiants fent la selectivitat a la Facultat de Psicologia de la UB (EFE / Enric Fontcuberta)

El moviment antivacunes i Josep Pla, a l'examen de català de la selectivitat

En el segon dia de les PAU, també s'han fet les proves de llengua estrangera i molts han trobat complicat el "listening" d'anglès

RedaccióActualitzat

Els gairebé 40.000 alumnes que aquest dimecres s'han examinat de llengua catalana i literatura a les PAU han pogut triar entre un fragment de "Contraban", de Josep Pla, i l'article "La lluita contra els moviments antivacunes, entre les prioritats de l'OMS per al 2019", escrit pel metge i escriptor Genís Carrasco a Catalunya Press, per fer el comentari de text. 

En totes dues opcions hi han entrat preguntes sobre "Terra Baixa", d'Àngel Guimerà, i "Mirall trencat", de Mercè Rodoreda, lectures obligatòries del curs. 

En la part comuna de la prova han hagut de completar exercicis sobre formes verbals, relatius, adverbis, preposicions i fonètica. 

 

Examen de les PAU de Llengu... by Moderador Noticies Web on Scribd

 


 


Proves de llengua estrangera i optatives

La següent prova del segon dia de la selectivitat ha estat l'examen de llengua estrangera: anglès, francès, alemany o italià.

En el cas de l'anglès, els exercicis han estat relacionats amb una missió de la NASA a Mart i amb un article sobre l'amor a primera vista. També han pogut escollir entre tres temes, entre els quals si els zoos són cruels per als animals, per escriure una redacció. El tema de comentari entre molts alumnes ha estat la dificultat del "listening".

 

Examen de les PAU d'anglès by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

Examen de les PAU de francès by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Examen de les PAU d'ale... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Examen de les PAU d'italià by Moderador Noticies Web on Scribd

 

A la tarda ha arribat el torn de les matèries optatives: electrotècnia, economia de l'empresa i literatura catalana.

 

Examen de les PAU d'Ele... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Examen de les PAU d'Economia de l'empresa by Moderador Noticies Web on Scribd


 

Examen de les PAU de Litera... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Dos dies més d'exàmens

Les PAU continuaran aquest dijous amb la prova comuna d'història i les optatives de dibuix artístic, llatí i matemàtiques, mentre que a la tarda es faran els exàmens de dibuix tècnic, història de la filosofia i literatura castellana.

Les PAU s'estan desenvolupant amb normalitat i amb mesures de prevenció de la Covid (EFE / Enric Fontcuberta)

 

La selectivitat acabarà divendres amb l'exàmen de química, disseny o geografia a primera hora, seguit del de biologia, cultura audiovisual, grec o tecnologia industrial. 

Les proves s'han allargat aquest any un dia respecte del que era habitual i s'han fet en 216 tribunals, entre universitats i instituts, de 63 municipis. Són xifres molt superiors als 165 i 20 de l'any passat, respectivament, perquè s'ha intentat evitar desplaçaments com a mesura de prevenció de la Covid-19.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut