El Corte Inglés vol retallar la plantilla, amb 3.000 baixes incentivades
Entrada del Corte Inglés de Tarragona, el mes de maig (ACN/Eloi Tost)

El Corte Inglés vol retallar la plantilla, amb 3.000 baixes incentivades

La direcció plantejarà als sindicats la reducció més gran que ha fet mai, per la caiguda d'ingressos

Actualitzat

La pandèmia i els canvis en el comerç, amb més venda online, han forçat El Corte Inglés a plantejar una reorganització interna, que inclou retallar la plantilla. Aquest dissabte ha comunicat als sindicats la intenció de prescindir de 3.000 persones, per la via de les baixes incentivades.

La gran majoria serien de les botigues, però també n'hi hauria de les oficines centrals, segons fonts de l'empresa, que no ha fet públics els detalls del pla aprovat pel consell d'administració. Encara no se sap quins centres serien els més afectats.

Actualment El Corte Inglés té prop de 70.000 treballadors a tot Espanya, prop d'un 10% a Catalunya. És precisament a Catalunya on s'han notat més els efectes de les restriccions i on han hagut de tancar més temps les botigues. A més, la pandèmia ha afectat directament les activitats relacionades amb el turisme i l'àrea de Viatges El Corte Inglés.

 

El Corte Inglés a la plaça Catalunya de Barcelona (Europa Press)
 

Els grans magatzems presidits per Marta Álvarez ja han tancat alguns centres els últims anys, com el de la plaça Francesc Macià de Barcelona, al desembre del 2020.

Al 2017, sota la presidència de Dimas Gimeno, va aplicar un altre pla, amb 1.345 sortides voluntàries a Espanya.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Comerç
Anar al contingut