Detinguda una parella per matar i enterrar en calç viva un ancià de 90 anys a Àvila

El mòbil del crim podria ser la intenció dels detinguts d'apropiar-se del patrimoni del mort, que supera el mig milió d'euros

La policia tanca la investigació per l'assassinat d'un ancià de 90 anys a Sotillo de la Adrada, Àvila. Des del mes de juliol, quan va rebre l'alta d'una hospitalització, no se'n tenien notícies.

Els agents van rebre l'alerta de desaparició al mes de setembre i la Guàrdia Civil va posar en marxa un dispositiu de recerca i localització. El primer que van fer va ser interrogar i fer un seguiment del seu cuidador, que era una de les poques persones amb què es relacionava l'ancià.

Després de setmanes de seguiment van localitzar en una finca rústica un cotxe amb una caixa de fusta a l'interior. Quan la van obrir, a dins hi van trobar un bidó ple de calç viva i les restes desintegrades d'un cadàver. Tot indicava que podia ser el cos del desaparegut. L'autòpsia ho va confirmar.

El cuidador va ser detingut en el mateix moment com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi. La investigació va continuar el seu curs i es va detectar que el detingut i la seva parella havien fet extraccions de diners dels comptes bancaris de l'ancià. Coneixien les claus dels comptes i de les targetes de crèdit.

Segona detenció en quatre mesos

Ara, gairebé quatre mesos després de la primera detenció, la policia ha obtingut proves per acusar la parella del cuidador. La considera còmplice del crim i pensen que va ajudar a ocultar el cadàver mentre, a poc a poc, buidaven els comptes de la víctima.

La Guàrdia civil creu que el possible mòbil del crim era la intenció dels detinguts d'apropiar-se del patrimoni del mort, que és de mig milió d'euros. El fet que la víctima no tingués familiars propers i no mantingués vincles afectius ni d'amistat van facilitar que el cuidador s'apropiés dels seus diners.

En la seva declaració, la dona del cuidador ha confessat que en un primer moment van ocultar el cadàver en un traster a San Martín de Valdeiglesias i després van decidir fer-lo desaparèixer cobrint-lo amb calç.

En l'escorcoll de la casa dels dos detinguts s'han trobat més de 64.000 euros en efectiu, que es pensa que són part dels diners que havien tret dels comptes del mort en caixers automàtics.

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut