Reus

Detenen un professor de l'escola Buenafuente's Actors per agressió sexual i assetjament

Segons ha pogut saber TV3, hi ha una vintena de víctimes, la majoria menors, alumnes i exalumnes d'aquest centre de Reus

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres el professor de l'escola Buenafuente's Actors de Reus César Constantí, acusat dels delictes d'agressió sexual i assetjament.

Segons ha pogut saber TV3, hi ha 22 víctimes, alumnes i exalumnes del centre, que han denunciat uns fets que van començar fa quatre anys i han continuat fins a l'actualitat. Tot i això, n'hi podria haver moltes més, segons fonts de la investigació.

TV3 ha pogut parlar amb algunes de les denunciants, la majoria de les quals eren menors en el moment dels fets. Parlen de tocaments i vexacions. L'agressor creava un clima de confiança amb les alumnes i després arribaven els abusos: actuar mig despullades, tocar-les, fer-los fotos en roba interior o proposar jocs eròtics.  

Una de les denunciants explica que el 2019, amb 17 anys, va fer un curs de teatre musical amb l'acusat. Fins ara no ha tingut el coratge de denunciar-lo: "Ell ho feia tot sense que nosaltres ens adonéssim que era dolent", assegura.


 

L'acusat feia anys que impartia cursos durant tot l'any en aquesta escola d'actors i també és director i compositor de musicals. A més, té un estudi propi on haurien passat molts dels casos denunciats.

Fa uns quinze dies, quan algunes de les víctimes van comunicar els fets a l'escola, la direcció va fer fora el docent i va presentar una denúncia per abús de poder i agressió de tipus sexual davant els Mossos d'Esquadra.

Algunes de les víctimes, però, asseguren que l'escola estava assabentada des de fa anys del modus operandi de l'acusat i que no hi va fer res, i que a Reus era un rumor que feia anys que rondava.

La directora de l'escola, Maite Buenafuente, ha parlat d'"un col·laborador que ja no hi és". Ha assegurat que estan "al costat de les víctimes i de les famílies, que a la vegada estan al nostre costat" i que "hem fet el que havíem de fer". En un comunicat, l'escola afegeix que funcionen amb normalitat i es mostren disposats a col·laborar amb la justícia.

A primera hora de la tarda s'ha fet un escorcoll al seu domicili i ara es troba a la comissaria a l'espera de passar a disposició judicial.

 

Buenafuente's Actors és una escola privada que forma professionals de teatre, cinema i televisió a Reus.

César Constantí, per la seva banda, va participar en el programa "Persona infiltrada" de TV3.

Aquest cap de setmana, a la Sala Santa Llúcia de Reus s'havia de representar l'obra de teatre "De locos", produïda per l'escola, escrita i dirigida per l'acusat, que s'ha anul·lat per motius de producció.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut