Una estació de bicing pràcticament buida a tocar del Palau de la Música aquest dimarts (ACN/Jordi Bataller)

Vaga indefinida dels treballadors del bicing: "Les bicis disponibles seran insuficients"

Els sindicats reclamen un conveni per cinc anys que inclogui, entre d'altres, una pujada salarial

RedaccióActualitzat

Els treballadors del bicing han començat una vaga indefinida aquest dimarts. Un fet que afecta els usuaris, ja que, tal com alerten els sindicats, les bicicletes disponibles "seran insuficients" i n'hi podria haver un alt nombre de "no reparades". És per això que recomanen als usuaris utilitzar "un altre mitjà de transport".

Per la seva part, Barcelona Serveis Municipals (BSM) avisa que el bicing continua a disposició dels usuaris, tot i que "amb afectacions operatives" per la vaga indefinida. En un comunicat recomana als usuaris que consultin la disponibilitat de bicicletes i l'ancoratge amb "prou antelació" a través de l'app SMOU.

Amb tot, Julio Moreno, president del comitè d'empresa, afirma que la vaga "té un seguiment massiu de prop del 90%, només amb menys seguiment a les oficines".

Al migdia, nombroses estacions de la part alta de Barcelona i del centre no tenien bicicletes, mentre que les estacions del centre i el front marítim estaven plenes a vessar i amb usuaris amb dificultats per deixar el vehicle.

Les zones que preveuen més afectades a la tarda són, de 17 a 22 hores, l'avinguda Paral·lel, la rambla del Raval, Arc de Triomf, Estació de França, i Sagrada Família-Hospital de Sant Pau.

 

Què reclamen els sindicats

Els sindicats, CGT i CCOO, demanen unes condicions salarials i socials que garanteixin un servei de qualitat per a tota la ciutat. I reclamen un conveni per cinc anys que inclogui una pujada salarial generalitzada a la plantilla, de 155 persones, d'acord amb l'increment del cost de la vida. 

També exigeixen la recuperació de l'antiguitat i una millor remuneració els caps de setmana i festius i la creació de plusos. Així ho recull el comunicat que ha fet públic la CGT a través de la xarxa social X:

Protesta de treballadors del Bicing a plaça sant Jaume(ACN/Jordi Bataller)
Una altra de les reivindicacions és millorar el servei de reposició de les parades (ACN)



 

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut